Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
8. 3. 2016,
10.16

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet kvalifikacije za olimpijske igre Vid Levc Blaž Janc Žiga Mlakar

Torek, 8. 3. 2016, 10.16

4 leta, 1 mesec

To so reprezentanti prihodnosti (infografika)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Blaž Janc, Vid Levc, Nejc Cehte in še kdo bodo dobili priložnost v rokometni reprezentanci. Če ne kratko-, pa srednjeročno.

Čez mesec dni bo rokometna reprezentanca v Malmöju na Švedskem nastopila na treh tekmah, ki lahko prinesejo uresničitev velikega cilja – olimpijske igre v Riu. A pot do tja bo težka. Morda zelo, morda celo peklensko težka. Tekmeci Slovenije so Španija, Švedska in Iran. Za pot v Brazilijo bo treba predvidoma premagati dva od njiju.

Selektor Veselin Vujović razmišlja o spremembah, to je potrdil že sam. Zato se bo na razširjenem seznamu 28-erice gotovo znašlo kakšno manj uveljavljeno ime.

Blaž, Vid, Nejc, Urh ...

Slovenija je na evropskem prvenstvu igrala v najtežji skupini in končala na 14. mestu, zaradi česar je bila precej razočarana. Takoj po koncu EP je Vujović omenil Vida Levca in Nejca Cehteta, oba sta člana Gorenja, nekdanja mladinska reprezentanta. Prvi je levi zunanji, drugi pa desni.

Praktično le še vprašanje časa je, kdaj bo svojo vlogo v reprezentanci dobil Blaž Janc, eden najboljših mladih levičarjev na svetu. Ni prav veliko manjkalo, da bi odpotoval že na evropsko prvenstvo. V intervjuju za Sportal je Vujović sam priznal, da je razmišljal o Sevničanu.

V njegovih mislih je tudi Jančev kolega z desne strani celjskega napada Žiga Mlakar, priložnost pa bo dobil še en steber svetovnih kadetskih podprvakov. Vratar Maribora Urh Kastelic drži visoko stopnjo forme. To je posebej pomembno v luči zdravstvenih težav slovenskih vratarjev.

Aljoša Rezar, Primož Prošt in Klemen Ferlin soigralce zaradi poškodb na treningih in tekmah še vedno le opazujejo.

Brez Dragana in Luke

Seveda ne trdimo, da bodo na seznamu vsi našteti, še manj, da bodo dobili vidne vloge, a so, tako kot še kdo, gotovo na selektorjevem radarju. Z njega pa sta po svoji volji krenila Dragan Gajić in Luka Žvižej, ki sta končala reprezentančni karieri.

Ne spreglejte