Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
19.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 19.14

6 let, 7 mesecev

Ujeti v jami nevednosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tragično ali komično, da nihče na Rokometni zvezi Slovenije na ni vedel odgovoriti na vprašanje o morebitni zamenjavi selektorja slovenske moške rokometne reprezentance Kasima Kamenice.

Odgovor naj bi dal predsednik RZS Žiga Debeljak, ki pa, kako nenavadno, ni dosegljiv. Le še dober mesec loči slovensko moško rokometno reprezentanco od evropskega prvenstva na Norveškem, pred njo sta že prihodnji teden dve pripravljalni tekmi s Švico, a le malo je tistih, ki danes razmišlja o tem. Kot smo že poročali na Sportalu naj bi namreč s položaja selektorja odstavili Kasima Kamenico. Na tiskovni konferenci RZS, sicer namenjeni pripravljalnima tekmama s Švico v Sevnici in Trbovljah prihodnji ponedeljek in torek, se je vse vrtelo okrog selektorskega stolčka. A odgovorov je bilo malo. Bolje rečeno konkretnega nismo izvedeli nič.

Čakanje na Žigo Debeljaka: Je res ali ni?

"Danes sem prebral o tej zadevi, zato ne morem dati komentarja. Za to je pristojen predsednik RZS," je množici zbranih novinarjev dejal generalni sekretar zveze Leopold Kalin. Je o tem, da naj bi njegovo mesto prevzel Miro Požun kaj slišal Kamenica, ki se z vsemi silami že pripravlja na Norveško? "Ne vem nič. Zjutraj sem prebral novico in klical predsednika RZS Žigo Debeljaka, a je njegova tajnica dejala, da je zaseden do tretje ure popoldne. Še danes pričakujem odgovor. Ne vem, kje tiči težava, saj menim, da svoje naloge kot selektor opravljam dobro in s polno vnemo. Sploh sedaj, ko ne vodim več Celja PL, sem se nalogi mislil popolnoma profesionalno predati," je razložil Kasim Kamenica in dodal: "Ta novica me je neprijetno presenetila. V tem trenutku sem popolnoma ujet v položaju."

O menjavi, o kateri smo v rokometnih krogih slišali že pred sedmimi dnevi, ne ve niti direktor reprezentanc Stane Ostrelič, ki pa ne zagovarja tovrstne politike. "Očitno je, da je šok terapija v Sloveniji trenutno zelo popularna. Leta 2004 smo tik pred zdajci menjali trenerja in osvojili srebro, v Celju so nedavno menjali trenerja, pa dvakrat zmagali … Ne vem, očitno je to popularno. Moje osebno mnenja pa je, da nikoli pred tako velikimi tekmovanji kot nas čaka januarja, ni dobro menjavati strokovnega vodstva."

Tako nas čaka nekaj ur preden bo predsednik RZS Debeljak ali pa eden izmed dveh podpredsednikov Boško Šrot ali Jani Živko, obelodanil zadevo. A očitno gre za "celjsko zadevo", saj o Kamenici v mestu ob Savinji neradi slišijo. Je pa res, da mora menjave selektorjev potrditi predsedstvo RZS, ki naj bi se sestalo 20. decembra. V njem pa ima veliko večino celjski lobi.

O tem lahko debatirate tudi na forumu ...

Ne spreglejte