Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 2. 2015,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 4. 2. 2015, 11.37

8 let

V Sloveniji ga je nasledil Denič, on bi rad na Hrvaškem Golužo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaška rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Katarju ni uresničila cilja. Namesto načrtovane medalje je osvojila šesto mesto, selektor Slavko Goluža pa bo moral odstopiti mesto nasledniku.

Hrvaška rokometna javnost že pozna ime glavnega kandidata za prevzem selektorskega mesta. Zanimanja ne skriva izkušeni strokovnjak Zvonimir Serdarušić - Noka, ki je bil v karieri povezan tudi s slovenskim rokometom. Pred šestimi leti je vodil slovensko izbrano vrsto, a z njo ni dosegel večjih uspehov. Na evropskem prvenstvu v Avstriji je osvojil 11. mesto, nato pa za las ostal brez preboja na svetovno prvenstvo, saj je bila v dodatnih kvalifikacijah spretnejša in srečnejša Madžarska. Na slovenski klopi ga je nasledil Boris Denič.

Čeprav je zapustil položaj selektorja, je ostal na sončni strani Alp in se preselil na klop celjskega kluba. Z njim je osvojil dvojno krono, po osmih mesecih pa zaradi slabših rezultatov v ligi prvakov pripravil kovčke in zapustil knežje mesto. V tej sezoni vodi francoski prvoligaški klub Aix.

Sodeloval bi z Metličićem

Slovenski selektor je že bil. Bi lahko postal še hrvaški in nasledil Slavka Golužo, na katerega se je po neprepričljivih predstavah v izločilnem delu SP v Katarju usul plaz kritik?

"Rad bi bil hrvaški selektor. Če bi sklenili dogovor, bi prekinil pogodbo z Aixom," je v pogovoru za hrvaški športni časnik Sportske novosti dejal 64-letni Serdarušić. Dodal je, da bi za ožjega sodelavca sprejel Petra Metličića, nekdanjega hrvaškega reprezentanta, ki je pred leti okusil tudi igranje v celjski dvorani Zlatorog, kjer je sodeloval tudi s Serdarušićem.

S Kielom je zavladal nemškemu rokometu

Nekdanji zvezdnik jugoslovanskega rokometa, ki je blestel v dresu Partizana iz Bjelovarja, je igralsko kariero končal v Nemčiji, kjer je kot trener dosegal izvrstne rezultate.

Kiel je pred osmimi leti popeljal na evropski prestol in z njim kar enajstkrat osvojil nemško prvenstvo, s čimer si je le še utrdil status enega najbolj cenjenih rokometnih trenerjev v Evropi.

Nanj je izjemno ponosen tudi najboljši rokometaš na svetu Nikola Karabatić, pri Kielu je z njim sodeloval tudi Vid Kavtičnik, nato pa je afera – omenjali so Kielovo podkupovanje sodnikov, a Serdarušić nikoli ni bil spoznan za krivega – poskrbela, da se je poslovil od Nemčije. Takrat se je preselil v Slovenijo, pot pa nadaljeval v Francijo, kjer še zdaj vodi prvoligaški klub Aix.

Ne spreglejte