Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
10. 3. 2017,
9.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Silvio Ivandija David Miklavčič Branko Tamše Celje Pivovarna Laško PPD Zagreb

Petek, 10. 3. 2017, 9.20

6 let, 7 mesecev

Zagrebški pogled

"V Zagrebu in Celju sem igral stokrat hujše tekme"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Zagreb Celje | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

Po mirnejših tonih v zadnjem času in nedvomnem prijateljskem odnosu celjskega in zagrebškega kluba je sosedski derbi spet dobil nianse nekdanje ostrine.

Pogled z druge strani. Po najprej zadrževanem, nato pa popolnoma jasno artikuliranem ogorčenju celjske ekipe nad sodnikoma na tekmi z Zagrebom, je pritisk narasel tudi domačinom. Ti so slavili s 23:21 in se zavihteli pred Celjane, ki niso več v igri za osmino finala lige prvakov. Iz celjskega tabora so ostre kritične puščice proti Belorusoma letele predvsem zaradi njunega "sekanja" celjske hitre igre.

Silvio Ivandija je stopil v bran svojim igralcem. | Foto: Martin Metelko/Sportida Silvio Ivandija je stopil v bran svojim igralcem. Foto: Martin Metelko/Sportida

Ivandijeva priporočila

"Po vseh vaših neumestnih vprašanjih se poram postaviti v bran igralcem. Priporočil bi Celjanom, da si ogledajo tekmo in preverijo, kje so bili v prvih 45 minutah. Ob tem pa si ogledajo tudi tekmo s Kielcami, ali je bila tedaj igra fantastična ali je šlo za zelo čudno tekmo. Ne obsojajte ekipe vnaprej, ne delajte fame, da so nekoga okradli," je vidno razburjen po tekmi dejal zagrebški trener Silvio Ivandija, ki je kar sedem let igral v Celju.

Fotogalerija Martina Metelka:
Fotogalerija
1 / 52

Zagreb zdaj navija za Vardar, ki mora premagati Kristianstad. | Foto: Martin Metelko/Sportida Zagreb zdaj navija za Vardar, ki mora premagati Kristianstad. Foto: Martin Metelko/Sportida "Igrali smo zelo dober rokomet v fantastičnem ambientu. Zakaj Celje v ritmu, ki ga je vzpostavilo na koncu, ni igralo vso tekmo? Mi smo 45 minut igrali fantastično. Prestopa Blaža Janca pri golu pa niste videli, kajne? V Zagrebu in Celju sem igral stokrat hujše tekme. Tekma je čista in zaslužena. Poglejte si jo, ne boste našli toliko malenkosti, kot pravite zdaj. To so izmišljotine," je pribil.

O "balkanski kuhinji" že pred tekmo

David Miklavčič je spet odigral odlično, čeprav led na njegovem kolenu po srečanju ni nikakršno presenečenje več in čeprav na desnem zunanjem nima menjave.

Na vprašanje, ali na zmago s sodniškim vetrom v jadra Zagreb gleda drugače, je odvrnil: "Poglejte, na provokacije ne bom nasedal. Že pred tekmo so me klicali slovenski novinarji in spraševali o 'balkanski kuhinji'. S tovrstnimi insinuacijami ste prišli že vnaprej, nanje ste bolj pozorni."

David Miklavčič, ki je imel na tekmi tudi svoje navijače, je bil med najboljšimi na igrišču. | Foto: Martin Metelko/Sportida David Miklavčič, ki je imel na tekmi tudi svoje navijače, je bil med najboljšimi na igrišču. Foto: Martin Metelko/Sportida

"Razumem frustracijo Celja"

"Tekmo si bom pogledal še enkrat, z vročo glavo težko razsojaš. Sedemmetrovka nad Galom Margučem? Veste, koliko je tovrstnih situacij v ligi prvakov? Ko nekdo skoči iz mrtvega kota, sodnik nikoli ne bo piskal. Tudi jaz bi lahko povedal svoj primer. Nekdo od Celjanov, ki je bil izključen, se je pritoževal, da ni bilo kontakta. Jaz imam pa odrgnino na roki. Vi na kamerah morda ne vidite, jaz pa vem, kaj me boli. A ni pomembno, igram. Velikokrat v življenju so me okradli, a sem si nato ogledal tekmo in si rekel, da morda ni bilo čisto tako. Jaz se s tem ne obremenjujem. Razumem pa frustracijo Celja, normalno, da jo razumem," je dejal slovenski reprezentant.

Vrh

Celjani se morajo v ogledalo pogledati tudi sami. Vedeli so, da si bo Zagreb na vse mogoče načine prizadeval omrtviti celjski ritem, a očitno niso imeli pripravljenega načrta B. Nedelujoči semafor je bil v takšnem stanju za obe ekipi, je pa dejansko (tragi)komično in nevredno lige prvakov, da je v tako elitni dvorani na odštevanje časa in seštevanje rezultata treba čakati 20 minut.

Vrhunec sodniške komedije pa je bil zadnji, 79-sekundni napad Zagrebčanov brez pretiranih namer, da bi igrali na gol. Kar pa sicer ni bilo v neskladju z novim pravilom šestih podaj po označitvi pasivne igre. Roko bi sodnika morala dvigniti že bistveno prej. A to so že težave, ki presegajo to tekmo.

Ne spreglejte