Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 8. 2009,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 8. 2009, 12.49

8 let

Varlečeva žari od zadovoljstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri 21 letih je Barbara Varlec odšla v tujino. Iz velikega Krima v "mali" Zaječar. Kot pravi Brežičanka je s svojo odločitvijo izjemno zadovoljna. Srbija je nekaj drugega kot Slovenija.

"Zaenkrat je res super. Nisem si predstavljala, da bo tako. Seveda sem iz Slovenije odhajala z malce strahu, a odločitev je bila prava," nas je po telefonu pozdravila Varlečeva, ki še vedno velja za enega največjih talentov slovenskega rokometa. Sploh zaradi prednosti igranja z levo roko. Svojega potenciala zadnji dve sezoni ni unovčila. S Krimom Mercatorjem se je dogovorila za odhod k ambicioznemu srbskemu Zaječarju ter zamrznila tamkajšnjo pogodbo za leto dni: "Vesela sem, da sem odšla. Prvi mesec dni je minil hitro kot blisk, čeprav so za nami fizične, naporne priprave, ki drugače niso najprijetnejši del treninga," je nekoliko v šali, nekoliko zares povedala Barbara.

Od 20. julija, ko so se na vzhodu Srbije prvič zbrali, v telovadnici preživi od pet do šest ur dnevno, a ji ni težko. "Treningi so zelo zanimivi in 'fajn'. Že zelo kmalu smo tudi nabiranje telesne moči in kondicije združil z igro z žogo. Ekipa se je že dobro ujela, čeprav še ni dokončno sestavljena." Poleg mlade Slovenke so v Zaječar pripeljali kar nekaj novih obrazov – najbolj slovito ime je seveda Tanja Medved, ob njej še Biljana Balać, Sladjana Pop-Lazić, Ivana Filipović, Sladjana Djerić, Adrijana Misković, Jovana Bartosić in Olivia Kamper. V kratkem naj bi se jim pridružila še nekdanja članica Podravke, Natalija Todorovska.

Minulo sezono je Zaječar srbsko superligo končal na petem mestu, ambicije so za 2009/10 razumljivo večje: "Želja je prvo mesto v srbskem prvenstvu, čeprav se vsi v klubu zavedamo, da bo ob okrepljeni Kikindi to zelo težko. Če ne letos, pa drugo leto, pravijo. Ultimativni cilj je uvrstitev v kvalifikacije za ligo prvakinj prihodnjo sezono. V regionalni ligi nimamo posebnih želja, prav tako v evropskem pokalu Challenge ne – da čim več in dobro igramo ter poskušamo priti do čim višje uvrstitve," še razloži 21-letnica, ki nosi tudi veliko odgovornost v slovenski ženski izbrani vrsti.

Kot poudarja, Slovenijo in domače seveda pogreša, a nima nobene krize, saj je prezaposlena … Ob tem je življenje športnice v Srbiji mnogo bolj sproščeno kot v Sloveniji. Za druženje s soigralkami gre veliko prijetnega časa. "Nihče ne izstopa v ekipi. Soigralke so prijazne in v veliko pomoč. Nobena se 'ne nosi', tudi če bi se lahko zaradi svojih uspehov in veljave v svetu rokometa," pogovor za Sportal nekje na poti iz Beograda proti nekaj več kot 200 kilometrov oddaljenemu Zaječarju zaključi Barbara Varlec. Mlado Slovenko bo v dresu novega kluba moč videti v regionalni ligi konec decembra, ko bo z ekipo gostovala pri Krimu.

Ne spreglejte