Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2012,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 28. 12. 2012, 14.28

8 let

VIDEO: Denič: Štiri pripravljalne tekme bodo dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko rokometno reprezentanco v nedeljo čaka prvi test. Po dobrem tednu priprav se bodo na prijateljski tekmi udarili z Alžirci, ki bo dobra priprava za prvi tekmi na SP-ju.

"Začeli smo z drugo fazo priprav, ki cilja na napad na globoke conske obrambe. Ravno tak tip obrambe pričakujemo od Alžircev in tudi od prvih dveh tekem svetovnega prvenstva (Slovenci se bodo v Španiji najprej srečali s Savdsko Arabijo in Južno Korejo, op. a.). Tekma z Alžirijo je kontrolna. Na njej bomo videli kaj nam manjka in kaj lahko še popravimo. Z delom sem zadovoljen, ekipa dela kakovostno. Fantje so zagotovo nekoliko utrujeni, saj je ritem precej težek. Zdaj nategujemo elastiko, pomembno pa je, da jo bomo znali ob pravem času popustiti in ne bo prišlo do kakšnega neljubega dogodka," je na novinarski konferenci uvodoma dejal selektor Boris Denič.

Korak naprej od lani

Slovenska reprezentanca, za katero je precej uspešno leto (6. mesto na evropskem prvenstvu, suverena uvrstitev na svetovno prvenstvo), se na novo veliko tekmovanje, med 11. in 27. januarjem ga bo gostila Španija, sicer pripravlja v Zrečah, kjer poteka vse po načrtih. Denič je zadovoljen tudi z zdravstvenim biltenom. "Stanje je dobro. V rokometu so sicer vedno prisotne drobne poškodbe, ki pa niso takšne, da bi morali biti zaskrbljeni." Čeprav si ciljev še niso postavili, navijači od fantov pričakujejo veliko. Kako tudi ne, z dobrimi predstavami so jih kar nekoliko razvadili. Kakšna pa je razlika med pripravami na prvenstvo v Srbiji in zdajšnjimi? "Ekipa je eno leto starejša. Fantje se med seboj bolj poznajo, poznajo tudi način dela. V tem aspektu smo zagotovo v večjem napredku kot smo bili na pripravah za Srbijo. Z delom moramo nadaljevati in biti perfekcionisti. Prihajamo iz vseh vetrov, imamo pa 15 delovnih dni, v katerih moramo postaviti vse elemente. Skoraj vsi igralci so prvi del sezone odigrali fantastično. Dela je še veliko, ampak mislim, da smo glede na lanske priprave korak naprej."

Od danes so popolni

Z delom je zadovoljen tudi Sebastian Skube. "Treningi so zelo kakovostni. Vsak dan imamo dva in mislim, da se bo pridnost obrestovala." Priprave bodo tempirane na način, da bodo v Španijo odpotovali spočiti. Bo pa Skubetu zelo odgovarjala tekma z Alžirijo, saj četo Borisa Deniča prva tekma na svetovnem prvenstvu čaka s Savdsko Arabijo. "Globoke obrambe so mi pisane na kožo. Mislim pa, da tudi drugi ne bodo imeli težav." Ravno danes se je, kot zadnji, ekipi priključil še Nenad Bilbija, za katerega bo zaradi preteklih težav s poškodbami prvenstvo v Španiji krstno. "Do zdaj sem pred odhodi na velika tekmovanja vedno imel kakšno nesrečo. Upam, da sem bonus izkoristil in bom priprave dobro oddelal ter lahko kar najbolje pomagal reprezentanci," je dejal 208 centimetrov visok bombarder, ki je pred kraktim podaljšal pogodbo z Mindnom.

Ne spreglejte