Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 1. 2020,
20.08

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Natisni članek

Borut Mačkovšek Miha Zarabec Dean Bombač slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 17. 1. 2020, 20.08

4 leta, 4 mesece

Po tekmi z Islandijo

Z najboljšo reprezentančno predstavo kariere se je približal sanjam #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Slovenski rokometaši po štirih odigranih tekmah na evropskem prvenstvu še ne poznajo drugega kot zmage. Varovanci Ljubomirja Vranješa so na današnji prvi tekmi glavnega dela turnirja v Malmöju s 30:27 ugnali Islandijo. V slovenski izbrani vrsti je še posebej blestel Dean Bombač, ki je prispeval devet golov, s podajami pa je v pravih trenutkih razigraval tudi preostale slovenske rokometaše.

Slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenci meljejo naprej, Portugalci ponižali Švede #video

Slovenski rokometaši so po zmagah nad Poljaki, Švedi in Švicarji v skupinskem delu zmagovito začeli tudi drugi del prvenstva stare celine. V slovenski izbrani vrsti je bil še posebej dobro razpoložen Dean Bombač, ki so ga razglasili tudi za igralca tekme. "Najprej bi rad čestital vsem fantom. To zmago bi rad posvetil svoji družini in konec koncev tudi Sloveniji, naj še naprej stoji za nami in verjame v nas. Kakorkoli se bo razpletlo, moramo stati skupaj. Mislim, da sem na današnji tekmi jaz najbolj užival. Ljubomir Vranješ in Uroš Zorman opravljata vrhunsko strokovno delo, Žan Rant Roos in Rudi Slobodnik nas neprestano pripravljata, pri njih smo na masažah in terapijah. Čestitam tudi vsem drugim fantom v naši ekipi," po tekmi zadovoljstva ni skrival Primorec.

Dean Bombač je bil proti Islandiji nezaustavljiv. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Dean Bombač je bil proti Islandiji nezaustavljiv. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"To je verjetno moja najboljša tekma v reprezentanci in vesel sem, da je prišla ob pravem trenutku. Gremo korak za korakom, zdaj nas čakajo Madžari. Gremo svojim sanjam naproti. Dve točki sta pomembni, to tekmo je treba čim prej pozabiti, zdaj pa nas čaka naslednja težka preizkušnja z Madžari," je še dodal rokometaš madžarskega Pick Szegeda.

Odlično partijo tako kot na vsem prvenstvu je tudi tokrat pokazal vratar Klemen Ferlin, ki je na koncu zbral 15 obramb. "Dobro smo se pripravili na to tekmo. V obrambi smo začeli dobro, nato pa smo nekoliko popustili. V drugem polčasu smo se spet zbrali in odigrali odlično v obrambi, s čimer smo si ustvarili tudi priložnosti v napadu. Pametno smo narekovali ritem igre in tekmo pripeljali do konca," je bil po tekmi zadovoljen Ferlin.

"Močno smo si želeli zmage"

"Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu," pravi Mačkovšek. | Foto: Reuters "Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu," pravi Mačkovšek. Foto: Reuters Tako kot na vsaki tekmi je vsakdo izmed igralcev, ki so stopili na igrišče, prispeval svoj delček v mozaik, ki je Slovencem zagotovil pomembni dve točki. "V napadu smo igrali zelo dobro, predvsem Dean je bil v svojem 'špilu'. A tudi obramba je bila na precej visoki ravni, tudi vratar Klemen Ferlin je bil spet zanesljiv, tako kot na minulih dvobojih. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Zdaj nas čakajo Madžari. Verjamem, da imamo boljšo ekipo in jih bomo premagali," je po zmagi dejal Borut Mačkovšek.

Miha Zarabec je proti Islandcem dosegel tri zadetke. "V prvem polčasu smo zgrešili nekaj 'zicerjev', kar so Islandci izkoristili in nas ujeli. V drugem polčasu smo bili pri stvari, vse malenkosti v naši igri pa so pripomogle k novi zmagi. A najpomembnejše je, da smo bili v glavah pripravljeni za boj in smo si močno želeli zmage," je po tekmi povedal Trebanjec.

Slovenski rokometaši so tako naredili nov korak v pravo smer za uvrstitev na enega od treh aprilskih kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Vranješevo četo zdaj čaka obračun z Madžari, nato pa še s Portugalci in Norvežani.

Slovenija : Islandija 30:27 (15:14)

Malmö Arena, gledalcev 4000, sodnika: Načevski in Nikolov (oba Severna Makedonija).

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 4, Henigman 2, Janc 2, Dolenec 4 (1), Cingesar, Cehte 1, Kodrin, Zarabec 3 (2), Šoštarič, Horžen, Žabić 1, Ovniček, Bombač 9, Mačkovšek 4.

Islandija: Gustavsson, Hallgrimsson, Kristjansson 1, Palmarsson 3, Elisson 6 (2), Sigurdsson, Gislason, Gudmundsson 3, Petersson 1, Gunnarsson, Arnarsson, Gudjonsson 3, Jonsson 1, Kristjanson 5, Smarason 4.

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (3), Islandija 2 (2).

Izključitve: Slovenija 8, Islandija 8 minut.
Rdeč karton: /.

Preberite še:

Aleš Pajovič Euro2020
Sportal Hrvati premočni za Pajovičeve Avstrijce, Španci še brez praske
Ne spreglejte