Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 9. 2011,
15.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 30. 9. 2011, 15.53

8 let, 1 mesec

Z roko v roki napolniti Vršac

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Natanko 109 dni je do rokometnega evropskega prvenstva za moške v Srbiji. Slovenija bo nastopila v skupini D v Vršcu. Predsednik RZS Franjo Bobinac upa, da bodo z roko v roki napolnili mesto.

Rokometna zveza Slovenije se je že poleti pospešeno lotila projekta Euro 2012 v Srbiji, kjer našo reprezentanco čaka igranje v skupini z Islandijo, Norveško in Hrvaško. Ljubitelji rokometa so vselej radi spodbujali rokometaše na velikih tekmovanjih, na pohod in za spodbudo pa bi moralo januarja romati množično. "Vsaka tekma v skupini bo derbi, zagotovo bomo videli vrhunske rokometne predstave. Za našo reprezentanco, ki ima popolno podporo in v katero verjamemo, pa bo zelo pomembna podpora navijačev," pravi prvi mož RZS Franjo Bobinac, ki upa, da bo Vršac domač teren.

Slovensko romanje v Srbijo?

Krovna rokometna organizacija je v sodelovanju z agencijo Koratur zakupila 1310 vstopnic, kar 700 namestitvenih kapacitet pa je že rezerviranih v srbski prestolnici. "V Vršcu ni kapacitet, zato smo pripravili hotele v Beogradu za slovenske navijače. Za vse navijače bo organiziran prevoz iz Slovenije, nočitve z zajtrkom, prevozi na tekme v Vršac, slovenska hiša v Beogradu in morebitni izleti ob prostih dneh," pravi Alen Zlodej s turistične agencije Koratur, ki je pripravila aranžmaje za Slovence. Aranžmaji skupaj z vstopnicami so za šest dni na voljo za manj kot 300 evrov v predprodaji. Na voljo so tudi tri dnevni paketi, nekaj vstopnic pa je v prodaji tudi posamično.

Vršac, ki je od Beograda oddaljen uro vožnje, je sicer majhno mesto z le dvema hoteloma, zato so se na RZS odločili za bivanje v prestolnici, kjer je na razpolago tudi več možnosti za turizem in zabavo. V Vršcu bodo namreč lahko prebivali le predstavniki EHF, sodniki in reprezentance udeleženke. "Želim si, da je Vršac naš domač teren, da bomo navijači preplavili mesto in bili prepoznavni. Na RZS smo že zgodaj začeli z akcijo Srbija 2012 in verjamem, da nam uspe podobno kot proti kvalifikacijah s Poljsko, ko smo napolnili dvorano Stožice." Ob tem dodaja, da se bodo morale rokometne sredine, klubi in delavci združiti za ta namen. "Z roko v roki bomo napolnili Vršac."

Vodja moških reprezentanc pri RZS Uroš Mohorič dodaja, da je v tem trenutku iz kluba Združeni slovenski navijači 400 interesentov za pot na Euro, kar lepo število vstopnic pa naj bi Slovenci že sami tudi kupili na licu mesta pri organizatorjih prvenstva stare celine.

Prepoznavni in enotni navijači

Navijači bodo na Euru 2012 prepoznavni in enotni, saj RZS pripravlja celostno podobo, ki bo vključevala vse Slovence, ki bodo prišli podpirat slovensko izbrano vrsto. Dvorana Millenium sprejme 4058 gledalcev, islandska, norveška, hrvaška zveza pa niso odkupile vseh vstopnic, ki so na voljo.

Za preboj v glavni del tekmovanja mora Slovenija osvojiti eno izmed treh mest, Euro 2012 pa je bo tudi zadnje sito za kvalifikacije za olimpijske igre v London 2012.

Ne spreglejte