Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2019,
20.12

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Vardar Skopje Staš Skube Kielce Uroš Zorman Blaž Janc Veszprem Borut Mačkovšek Blaž Blagotinšek Dragan Gajić Gašper Marguč Jure Dolenec Barcelona rokomet liga prvakov liga prvakov

Sobota, 1. 6. 2019, 20.12

4 leta, 11 mesecev

Zaključni turnir četverice rokometne lige prvakov, KÖLN

Za evropsko krono Veszprem in Vardar, ki je po preobratu strl srce Barceloni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Montpellier | Lani so se naslova najboljših presenetljivo veselili rokometaši Montepellierja. | Foto Reuters

Lani so se naslova najboljših presenetljivo veselili rokometaši Montepellierja.

Foto: Reuters

V senci nogometne lige prvakov se ta konec tedna odvija tudi zaključni turnir četverice v najelitnejšem rokometnem evropskem tekmovanju. V finalu se bosta v nedeljo udarila Veszprem, ki je v polfinalu s pomočjo štirih slovenskih legionarjev premagal Vive Kielce, ter Vardar Skopje, ki je po mogočnem preobratu v drugem polčasu izločil Barcelono.

Na lanskem zaključnem turnirju četverice je presenetljivo slavil francoski Montpellier, ekipa kapetana slovenske izbrane vrste Vida Kavtičnika. V razvpiti Lanxess Areni je v soboto nastopilo sedem slovenskih rokometašev. Gašper Marguč, Dragan Gajić, Borut Mačkovšek in Blaž Blagotinšek, ki je bil proglašen za najboljšega obrambnega igralca v ligi prvakov v tej sezoni, branijo barve madžarskega Veszprema in so se kot prvi uvrstili v finale.

Madžari izločili Poljake, nato je sledil preobrat Vardarja

Blaž Blagotinšek in Dragan Gajić sta v polfinalu skupaj dosegla sedem zadetkov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Blaž Blagotinšek in Dragan Gajić sta v polfinalu skupaj dosegla sedem zadetkov. Foto: Žiga Zupan/Sportida V polfinalu so s 33:30 premagali poljsko Vive Kielce, za katero igra Blaž Janc, pomočnik trenerja pa je Uroš Zorman. Junak srečanja je bil Srb Petar Nenadić, ki je za zmagovalce dosegel kar 12 golov.

Kako so se strelsko odrezali Slovenci v taboru madžarskega velikana? Gajić je za zmago prispeval pet, Blagotinšek pa dva gola, medtem ko se Marguč in Mačkovšek nista vpisala med strelce. V poljski ekipi je bil najbolj učinkovit Alex Dušebajev s sedmimi goli, Janc je zadel v polno trikrat.

V drugem polfinalu sta izmed slovenskih legionarjev na igrišče stopila Jure Dolenec (Barcelona) in Staš Skube (Vardar Skopje). Sprva je odlično kazalo Kataloncem, saj so prvi polčas dobili kar s 16:9. V nadaljevanju je rokometni velikan iz Severne Makedonije pokazal povsem drugačen obraz in bil v zadnjih 20 minutah boljši kar za devet zadetkov. V zmagoviti ekipi je Latvijec Dainis Krištopans dosegel deset, Slovenec Skube pa en gol. Pri osmoljencih je bil najbolj učinkovit Aleix Gomez Abello z devetimi goli, slovenski reprezentant Dolenec pa se ni vpisal med strelce.

Skopski Vardar, prvak iz leta 2017, je oddaljen le še korak od drugega evropskega naslova. | Foto: Guliverimage/Getty Images Skopski Vardar, prvak iz leta 2017, je oddaljen le še korak od drugega evropskega naslova. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na dosedanjih turnirjih četverice sta največkrat po zvezdah posegla nemški Kiel in Barcelona, ki sta po dvakrat zmagala na tem tekmovanju. Po eno zmago imajo nemška HSV in Flensburg-Handewitt, Kielce, Vardar iz Skopja in Montpellier.

Liga prvakov, polfinale:

Preberite še:

Vid Kavtičnik Montpellier
Sportal Začenja se rokometni spektakel: kdo od Slovencev bo na prestolu zamenjal Kavtičnika?
Blaž Blagotinšek
Sportal Velika čast za Blagotinška: Slovenija ima najboljšega v Evropi
Ne spreglejte