Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 2. 2011,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 2. 2. 2011, 13.45

8 let

Zdrave bodo vložile še več energije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španski rokometni klub Itxako se je sploh prvič v zgodovini prebil v glavni del lige prvakinj. Pri tem pa ni končal z ambicijami. Že v petek Barbaro Varlec in ostale "krimovke" čaka napornih 60 minut.

Španske prvakinje so v prvem delu elitnega evropskega klubskega tekmovanja vknjižile pet zmag in doživele le en poraz proti Leipzigu. Ekipa združuje španske, portugalske, romunske, francoske, ruske in brazilske reprezentantke. Po odhodu vratarke Tatjane Alizar je pred nadaljevanjem sezone vrsto okrepila Brazilka Stefani Gava. Ob njej pa zasedbo španskih prvakinj sestavljajo tako slovita imena kot so Emilija Turej, Oana Soit, Alexandrina Barbosa, Nerea Pena, Macarena Diaz in druge. "Tako suvereno napredovanje Itxaka med osem najboljših v Evropi ni bilo nobeno presenečenje. Gre za izvrstno ekipo, ki igra silno hiter rokomet," pravi "šuterka" Krima Barbara Varlec, ki upa, da bo v zunanji vrsti slovenskih prvakinj vse nared do petkovega obračuna. Poškodbi Andree Penezić in Andree Lekić sta skrb vzbujajoči, a obe naj bi v petek že zaigrali.

Predvsem je zagonetka, kako bo ekipa Krima delovala, saj v zadnjem času "udarna" postava praktično ni igrala skupaj. "Imeli smo težave s poškodbami, a ne smemo iskati izgovorov. Zdrave igralke moramo nadomestiti tiste, ki jih ni, in vložiti še več energije zato, da pridemo do zmage," v pogovoru za Sportal poudarja 21-letna levičarka.

Dve ekipi s podobnim stilom

V skupini 1 drugega dela, ki se začenja s petkovim večernim obračunom v dvorani Stožice (prenos na slovenski nacionalni televiziji in pa na uradni spletni strani lige prvakinj), jim bodo nasproti stale še romunske in črnogorske prvakinje. V polfinale vodita le prvi dve mesti. Zagotovo bo potrebno za napredovanje ugnati vse tekmice na domačem terenu. Krim ima odličen razpored.

A korak po korak. Najprej je na vrsti Itxako, ki goji podoben stil kot Krim Mercator. "Po analizah sodeč so zelo uigrane in kombinatorne, poleg tega se nikoli ne predajajo. Imajo vse, kar si ekipa želi – odlična krila, krožno napadalko in zunanjo linijo. Igrajo zelo podobno kot mi – hitro, da čim prej zabijejo. Njihova krila izkoristijo vsako majhno napako nasprotne obrambe, zato bomo morale biti povsem osredotočene v obrambnih nalogah," dodaja Varlečeva.

Barbara Varlec je tretja strelka Krima Mercatorja po prvem delu "Evrope" (29 golov) za Andreo Lekić in Penezić. Na strani španskih prvakinj pa je z 31 zadetki prva strelka Alexandrina Barbosa, ki je s 187 cm najvišja v zasedbi Itxaka.

Ne spreglejte