Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 12. 2007,
15.29

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 12. 12. 2007, 15.29

8 let, 1 mesec

Aleš Pipan: Čim hitreje poiskati vsaj še eno zmago

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Evropsko košarkarsko prvenstvo v Španiji se bo v petek prevesilo v drugi del.

Slovenija bo v Madridu igrala še proti Nemčiji, Litvi in Turčiji, nato pa bo jasno, ali se bodo izbranci Aleša Pipana, ki so v Alicanteju navduševali, uvrstili v tako želeni četrtfinale. Po prikazanem bi si ga brez dvoma zaslužili.

Zadnja tekma v Alicanteju proti Franciji je bila izjemno napeta, naši košarkarji pa so pokazali pravi šampionski značaj … Proti Francozom smo pokazali vztrajnost. Večkrat smo se znašli v težavah in jih uspešno prebrodili. Delovali smo kot ekipa in to se nam je na koncu obrestovalo. Vsa čast fantom. Dali so vse od sebe, pustili srce na parketu. Mislim, da smo zasluženo zmagali.

Kaj ste pri zaostanku 15 točk svetovali fantom? Že pred tekmo smo se dogovorili, da bomo do konca tekme igrali agresivno, brez predaje, tudi če bomo zaostajali. In prav to se je zgodilo. Po visokem vodstvu Francozov smo se pobrali in na koncu celo prišli do zmage. Takšnih podvigov so zmožne le velike ekipe.

Sodniška trojka je na zadnji tekmi v Alicanteju s čudnimi odločitvami povzročila veliko sivih las slovenskemu taboru … Sploh ne vem, zakaj sem dobil tehnično napako. Bilo je nekaj čudnih odločitev, vendar ne glede na to sem vesel, da so fantje zdržali ves ta pritisk in končali tekmo treznih glav.

Kako bi ocenili vse tri tekme v Alicanteju? Lahko smo izjemno zadovoljni z doseženim. Vsaka tekma je bila poglavje zase. Zmaga proti Italiji nam je dala moči, nov zalet in dodaten elan za nadaljevanje. Na koncu so padli še favorizirani Francozi, kar je bila pika na i našim predstavam.

Fantje delujejo na parketu izjemno homogeno. Tudi mladi košarkarji so se izkazali ter izkoristili ponujeno priložnost … Ne glede na to, kako se odvija rezultat, fantje držijo skupaj in delujejo homogeno. Seveda prihaja do napak v igri, kar je povsem normalno. Te so namreč sestavni del košarke. Vzdušje je dobro tako na parketu kot izven njega. Tudi mladi so se dobro vklopili v sistem. Na evropskem prvenstvu si nabirajo izkušnje, v prihodnosti pa bodo postali nosilci reprezentance - o tem sem prepričan. Na treningih delajo maksimalno agresivno in so povsem enakopravni člani reprezentance.

Kljub dobrim predstavam pa imate še nekaj rezerv. Predvsem gre pričakovati boljše igre Jake Lakoviča, ki je sicer rešil Slovenijo proti Italiji, a še ni tisti pravi Jaka Lakovič, ki ga poznamo … Jaka je zaradi poškodbe izpustil del priprav. Verjamem vanj. On je bil vedno najboljši, ko smo ga krvavo potrebovali. On je naš organizator igre, pri njem se vse začenja. V Madridu bo pokazal že veliko boljše igre.

Kam lahko odlične predstave popeljejo Slovenijo? Dobre igre vlivajo upanje, da se lahko celo izboljša uvrstitev iz Beograda - torej šesto mesto … Najtežje je za nami. Tri tekme v treh dneh so bile za tako zdesetkano ekipo nekoliko težji zalogaj. V Madridu nam bo veliko lažje, saj si bodo tekme sledile na dva dni, poleg tega pa bomo imeli tudi več časa za temeljito pripravo na nasprotnika. Vendar moramo biti realni ter ostati na trdih tleh. Do četrtfinala je še težka pot. Tri tekme proti Litvi, Turčiji in Nemčiji bodo izjemno težke. Prav z vsemi imamo neporavnane račune. Potrebujemo še najmanj eno zmago, ki jo moramo poiskati čim hitreje, da nam bo nato v nadaljevanju lažje.

Za konec še na kratko o navijačih. Verjetno bi bilo brez njih v Alicanteju težje … Izjemno smo bili veseli, da smo imeli s tribun tako veliko podporo. Imamo fantastične navijače, ki so zagotovo najboljši v Španiji. Zmago proti Franciji bi jim podaril, saj so si to tudi zaslužili.

Ne spreglejte