Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2015,
14.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 27. 3. 2015, 14.58

8 let, 3 mesece

Ameriški zvezdnik, ki obožuje Anžeta Kopitarja, manj pa pijane Slovence (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ameriški zvezdnik Matthew Perry, močno zagorel in preveč zglajen, je v pogovorni oddaji Jimmy Kimmel Live obujal spomine na obisk Slovenije in poroko Anžeta Kopitarja s pijanimi Slovenci.

Ameriški televizijski in filmski zvezdnik Matthew Perry, ki je leta 2013, ko je Stanleyjev pokal po zaslugi Anžeta Kopitarja prvič pripotoval v Slovenijo, obiskal našo deželico na sončni strani Alp, se je v oddaji Jimmy Kimmel Live dodobra razgovoril o Kopitarju, njegovi poroki in pregovorno pijanih Slovencih.

Redni gost hokejskih obračunov Kraljev iz Los Angelesa

Voditelj zabavne oddaje Jimmy Kimmel Live, kdo drug kot Jimmy Kimmel, je Perryja alias Chandlerja Binga iz maratonske TV-serije Prijatelji predstavil kot rednega obiskovalca hokejskih obračunov Kraljev iz Los Angelesa, ki imajo po zaslugi hokejskega zvezdnika NHL Anžeta Kopitarja tudi obilo slovenskih privržencev.

Perry, za odtenek bolj zagorel v obraz in zglajen, kot je bil ob našem srečanju na Bledu, je v šovu priznal, da ga moti, kadar ga na tekmi severnoameriške hokejske lige v objektiv lovijo snemalci, njegov obraz pa potem projicirajo na ogromnem zaslonu v dvorani Madison, kjer je vsem na ogled, saj bi raje samo užival v tekmi.

Sezonska vstopnica in parkirno mesto VIP

Pohvalil se je, da ima sezonsko vstopnico za tekme LA Kingsov in da mu ta zagotavlja tudi parkirno mesto poleg igralcev Kraljev. Zaradi tega je pogosto deležen njihovih začudenih izrazov, češ zakaj parkiraš tako blizu nas?

Perry: Trudim se, da bi bil prijatelj Anžeta Kopitarja

Petinštiridesetletni Perry se je pričakovano razgovoril tudi o največjem hokejskem izvoznem produktu iz Slovenije Anžetu Kopitarju. "Prijateljujem z Anžetom Kopitarjem, ki je prvi strelec Kingsov. Občasno mu pošljem kakšno kratko sporočilo, v bistvu se res trudim, da bi me imel za prijatelja," je namignil Perry.

Slovenija, deželica na Luni

Ameriški javnosti je obelodanil, da Kopitar prihaja iz Slovenije, a nam hkrati bolj kot ne napravil medvedjo uslugo, saj je Slovenijo opisal kot deželo na drugem koncu sveta oziroma kar na Luni, kot se je izrazil.

Mimogrede se je tudi pohvalil, da je bil gost na veličastni Kopitarjevi poroki na Otočcu. Povabilo je prejel že ob koncu hokejske sezone, ko ga je Kopitar menda vprašal, ali bi želel dvigniti znameniti Stanleyjev pokal za zmago v ligi NHL, in Perry je ves iz sebe priložnost izkoristil. "Ja, seveda. Prosim. No in takoj zatem me je vprašal, ali bi prišel v Slovenijo na njegovo poroko. Zdelo se mi je, da moram reči da," je dejal.

In kakšna je bila poroka, je zanimalo voditelja. "Poroka je bila zanimiva," je v porogljivem tonu nadaljeval igralec in z obrazno mimiko ter tonom govora takoj dal vedeti, da bo povedal nekaj, kar morda akterjem poroke ne bo všeč.

"V Sloveniji se pri poroki držijo tradicije. Poroka je trajala kar 14 ur! Ves čas so me obkrožali pijani Slovenci, le malokdo izmed njih je govoril angleško," je potarnal Perry, ki se verjetno ta dan tudi sam ni izognil kupici rujnega.

V postelji že ob 21. uri

Kopitarja je pohvalil, češ da sicer odlično govori angleško, a da se pač ni imel časa ubadati z njim, saj je imel polne roke dela s poročnimi ceremonijami. "V postelji sem bil že ob 21. uri," je priznal Perry.

Omenil je še, da je Hrušičana že večkrat prosil, naj mu med tekmo nameni kak pozdrav, ne med igro, pač pa med tem, ko prosto drsa naokrog. Menda ga je Kopitar zavrnil z odločnim: "Ne!"

No, moraš ga občudovati tudi zaradi tega, je bil prizanesljiv voditelj. Perry kot "dober prijatelj Slovenca, ki odlično govori angleško", se je pač lahko le strinjal.

Ne spreglejte