Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
22.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 22.14

8 let, 1 mesec

Jurij Goličič: V nadaljevanju manj zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šestindvajsetletni Kranjčan je najučinkovitejši domači napadalec jeseniškega moštva. Doslej je zbral 21 točk, tako da so na lestvici pred njim le še tujci Matthiasson, Strömberg, Healey in Bekar.

Slovenski reprezentant je tako zagotovo pravi mož za oceno dosedanjih nastopov železarjev v ligi EBEL, prav tako pa dovolj izkušen, da kakšno zanimivost tudi napove …

Kako bi ocenili nastope svoje ekipe v rednem delu lige EBEL? Mislim, da smo se odrezali nad pričakovanji. Pred začetkom tekmovanja so namreč od nas vsi pričakovali, da se bomo borili za zadnje mesto, tako pa smo z osvojitvijo visokega četrtega mesta dokazali, da imamo dobro ekipo.

Proti kateremu moštvu je bilo najtežje igrati? Vedno je naporno proti Salzburgu, pa tudi z Dunajem smo tri tekme izgubili. Za nas pa je sila neugoden tudi KAC.

Kaj vas je najbolj krasilo, ko ste z dvanajstimi zaporednimi zmagami izenačili ligaški rekord Dunaja? Predvsem disciplina. Veliko smo drsali, saj smo bili odlično fizično pripravljeni, a najpomembnejša je bila zagotovo disciplinirana igra.

Kako ocenjujete delo trenerja Kima Collinsa? On ima zelo velike zasluge za vse uspehe te ekipe. Zelo dobro je sestavil moštvo, našel mesto za vsakega igralca in znal izkoristiti značilnosti vsakega od nas. Zagotovo je eden boljših trenerjev, s katerimi sem sodeloval.

Kako je letos s poškodbami? Teh je bilo res veliko. Nekako nismo imeli sreče. Tudi na zadnji tekmi proti KAC smo igrali zgolj s petimi branilci, kar se nam je zelo poznalo. Pač nimamo take ekipe, da bi lahko nadomestili takšen izpad. Pri nas se vsaka odsotnost zelo pozna.

Pogostejšim poškodbam bržkone botruje tudi neusmiljen ritem tekem? Tempo je sicer zelo naporen, a tako pač je. Tekme si sledijo ena za drugo, zato so tudi poškodbe in padci v igri nekaj normalnega. Mislim pa, da smo se v dveh sezonah na to že dodobra navadili, tako da večjih težav s tem nimamo.

Se v drugem delu tekmovanja že pozna sprememba v igri tekmecev? Se igra trši, bolj previden hokej? Ja, bolj zaprt hokej se je igral že v zadnjih krogih rednega dela tekmovanja, sedaj pa je vse skupaj le še bolj izrazito. V nadaljevanju bo zagotovo manj zadetkov, igra pa precej trša in resnejša.

So vam sodniki, sedaj, ko vas poznajo, kaj bolj naklonjeni? S sodniki se ne bi preveč obremenjeval. Res je, da včasih radi avstrijskim moštvom pogledajo skozi prste, a to je pač treba vzeti v zakup. Res je tudi, da v sodobnem hokeju najbrž težko obdržijo enakovreden kriterij skozi celo tekmo, tudi oni se namreč soočajo z vedno novimi pravili.

Vas je katera od ekip že prepričala kot eden od favoritov za finale? Salzburg bo pokazal, da je najboljši. Sploh sedaj, v drugem delu, so začeli igrati zares dobro. Težko jih bo premagati.

Pa Linz, ki je tudi vaš naslednji tekmec? Tudi Linz je izredno močan. Ima že nekaj let domala nespremenjeno ekipo, zato je tudi najbolj konstantno moštvo lige. Zagotovo so eni izmed izrazitih favoritov. Nikakršno naključje ni bilo, da so redni del zaključili na prvem mestu.

Kaj torej pričakujete od petkovega gostovanja v Linzu? Poznamo jih, letos smo tudi dokazali, da proti njim lahko igramo. Gremo, kot vedno, na zmago, bo pa zelo težko. Poleg čvrste in kakovostne ekipe imajo namreč doma tudi podporo ogromnega števila gledalcev, a vseeno, v Linz ne potujemo z belo zastavo.

Ne spreglejte