Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
14.15

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Planet TV DANES

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 14.15

5 let, 3 mesece

Nataša, Sabina in Luka bodo poskrbeli za svežino v športu na Planet TV

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nataša Gavranić, Sabina Gosenca in Luka Šefic so obrazi, ki bodo zaznamovali športni del informativne oddaje DANES na Planet TV. In kakšen bo šport? "Dinamičen, zanimiv, drugačen. In seveda ažuren."

Koncept športnih poročil na Planet TV bo dal prednost nogometu, predvsem UEFA Ligi prvakov, seveda pa bo športna redakcija skrbela za dnevne sveže novice iz sveta športa.

Šefic: Športne novičke bodo v načinu "flash news"

Z največ izkušnjami se od športnih voditeljev lahko pohvali Luka Šefic. Na nacionalni televiziji je delal dolgih dvanajst let. Njegova osrednja športa sta bila v prvi vrsti košarka in nogomet. Ljubitelji zimskih športov se ga lahko spominjate ob javljanjih v improviziranih studiih v ciljnem izteku. Del njegovega športnega vsakdanjika so bili tudi borilni športi, na komercialni televiziji pa se je preizkusil kot komentator angleške premierlige. Svoje bogate izkušnje bo zdaj prenesel v športno redakcijo na Planet TV. Kot urednik bo poskušal uvesti nov, bolj dinamičen način prikazovanja športnih dogodkov. "Krajši bomo, naše novičke bodo v načinu 'flash news'. Vse skupaj bo bolj dinamično za gledalke in gledalce," je kratko in jedrnato ponazoril Šefic.

Športni trojček poleg Luke sestavljata še Nataša Gavranić in Sabina Gosenca. Mlajša Nataša je študentka zadnjega letnika novinarstva. Svoje izkušnje iz notranjepolitične redakcije bo zdaj prenesla na šport, ki je v prostem času njen pogost spremljevalec. "Delo športne novinarke in voditeljice je zame povsem nov izziv, s katerim se srečujem prvič. Brez športa si ne predstavljam življenja. Preden sem dobila to delo, sem bila športno aktivna le v prostem času, zdaj, ko je šport del moje službe, pa lahko rečem, da je velik del mojega življenja. Vedno se rada razmigam s hojo v hribe, tekom, sprehodi, kolesarjenjem in fitnesom," je Nataša razkrila, zakaj je sprejela izziv vodenja športne oddaje.

"Izkoristila priložnost in ob tem izzvala čim več nasprotnikov"

Športna ekipa, v njej sta tudi Peter Prelc in Matej Podgoršek, se zavzeto pripravlja na krstni dan 5. novembra. Delajo praktično od jutra do večera, da bodo na zanimiv način prenesli športne novice na male zaslone do gledalk in gledalcev. "Priprave na Planet TV vsem novinarjem vzamejo veliko časa, voditelji pa imamo poleg tega še dodatne vaje v studiu. Na srečo smo v športni redakciji sami super ljudje, ki se kot ekipa odlično razumemo in smo se pripravljeni prilagajati drug drugemu. Življenje mi je ponudilo priložnost, ki jo bom izkoristila kar se da najbolje in ob tem izzvala čim več nasprotnikov," je v smehu povedala Nataša.

Sabina v športnem novinarstvu živi otroške sanje

Za Sabino lahko rečemo, da je zaljubljena v šport. Vrsto let je trenirala gimnastiko. Danes je njena največja popoldanska strast ples (plesno-navijaška skupina Daisy girls), na športnem meniju pa so tudi fitnes, aerobika, tek in rolanje. Deset let je že na novinarski sceni. Prednost v njenem poklicu daje kajpak športu. Košarka, kolesarstvo in atletika so tisti športi, ki jih pozna do potankosti. "Že ob koncu osnovne šole sem želela delati kot športna novinarka in voditeljica, danes pa sem srečna, ker te sanje dejansko živim," pravi Dolenjka.

Izkušnje je začela nabirati že med študijem sociologije, ko je delala na lokalni televiziji. V novinarski karieri se je preizkusila tudi kot radijska voditeljica in urednica, pisala za internetne medije, trenutno sodeluje s športnimi društvi in organizacijami na Dolenjskem, prav poseben izziv pa ji predstavlja vloga uradne napovedovalke na tekmah košarkarjev Krke. "Rada ustvarjam športne zgodbe, ki so malce drugačne od tistih klasičnih poročil s tekem ali dogodkov. Stik z navijači, športnimi navdušenci, adrenalin, energija, ki se čuti na prizoriščih, to je tisto pravo. Upam, da bomo to čim bolje lahko prikazali tudi v športni redakciji Planet TV. Dinamičen, zanimiv, drugačen. In ažuren, vsekakor."

Čeprav že ima kilometrino, so tudi zanjo priprave na novo oddajo naporne, vendar se zaveda, da je to pomembno za končni izdelek: "V teh dneh pred začetkom oddajanja naše programske sheme je čutiti poseben adrenalin. Marsikaj je tudi zame, kljub številnim izkušnjam, neznano, novo. A to me le še dodatno motivira. Je naporno, a tudi zabavno, ker smo pravi tim. Kolegi in kolegice v redakciji informativne oddaje DANES se spodbujamo, motiviramo, pomagamo drug drugemu. Komaj čakam pravi začetek," pravi Sabina.

Šefic: Dekleti bosta prinesli svežino

In kaj bosta po mnenju urednika športa Luke Šefica prinesli dekleti? "Svežino pogleda na športne dogodke, kar bo dobrodošlo v Sloveniji. Ena je zelo izkušena novinarka in nora na šport. Druga je zagreta študentka na FDV in navdušena športnica. Imamo dobro ekipo."

Torej, 5. november je čas za drugačno spremljanje športa.

Ne spreglejte