Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 7. 2010,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 21. 7. 2010, 18.50

8 let

Vito Plut: Z vprašajem, ali bom igral, se ne obremenjujem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najbolj silovito so v novo prvoligaško sezono krenili podprvaki. Maribor je namreč s "petardo" odpravil novinca v ligi. Od petih zadetkov je tri prispeval Vito Plut in bil izbran za igralca kroga.

Mariborčani so bili med prestopnim rokom med najbolj dejavnimi, še posebej so krepili ofenzivne vrste. Tako ima trener Darko Milanič na razpolago širši kader, kar se že kaže za pozitivno. Tako je priložnost na uvodu v sezono dobil tudi Vito Plut in jo uspel izkoristiti.

Ste sami pričakovali takšno otvoritev prvenstva? Vsi smo se zavedali da moremo na začetku sezone dobro začeti s prvenstvom in tudi v Evropi in to nam je tudi uspelo.

Kaj vam osebno pomenijo ti trije zadetki? To je vsekakor zelo dobra motivacija za naprej.

Maribor ima veliko napadalcev. Kako vi gledate na to? Kot ste omenili, res je veliko napadalcev in zaradi tega se bo moral vsak posameznik dodatno dokazovati na treningih.

Ste s tem najavili kandidaturo za prvo postavo na povratni tekmi proti Videotonu? S tem vprašajem, ali bom igral ali ne, se ne obremenjujem. Vedno poskušam dati vse od sebe. Na koncu pa je vedno odločilna trenerjeva odločitev.

Spodrsnilo vam je na uvodu sezone v superpokalu, nato pa ste remizirali na Madžarskem in visoko slavili v prvem krogu. Očitno je viden vzpon forme … Že na prijateljskih tekmah smo pokazali dobro formo proti kakovostnim ekipam. Upam, da bomo pripravljenost na tekmi proti Videotonu dvignili na še višji nivo in se uvrstili v naslednji krog.

Je bilo v minuli sezoni, ko niste postali prvaki, čutiti kaj razočaranja, oziroma vas je vendarle nekoliko pomirila pokalna lovorika? Pokalna zmaga nas je vsekakor nekoliko potolažila, vendar razočaranja v prvenstvu kljub temu nismo mogli skriti.

Kako bi primerjali lanski in letošnji Maribor? Kljub dobrim okrepitvam in pozitivnim napovedim pred sezono, sem mnenja, da cilji ostajajo isti. To je osvojitev državnega in pokalnega naslova in čim večji uspeh na mednarodnem prizorišču.

Koga vidite v konkurenci pri boju za najvišja mesta? Nikakor ni za podcenjevati nobenega moštva, vendar menim, da se bomo tako kot minulo sezono borili z Luko Koper.

Ste imeli kaj ponudb iz tujine? Glede na to da imam z Mariborom še podpisano pogodbo, o ponudbah iz tujine še ne razmišljam.

Kakšen je domet Maribora v tej sezoni na mednarodnem prizorišču? Imamo visoke cilje in ambicije in vsekakor se bomo borili, trudili in dali vse od sebe za najboljši rezultat.

Ne spreglejte