Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 9. 2010,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 25. 9. 2010, 18.25

8 let

Žiga Pance vs. Tomo Hafner

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo bo v dvorani Tivoli na sporedu prvi večni derbi v letošnji sezoni, ki šteje za točke. Pred obračunom sta na enaka vprašanja odgovarjala Žiga Pance in Tomo Hafner.

Tokrat vam na Sportalu pred prvim večnim derbijem v ligi EBEL predstavljamo vidike obeh kapetanov. Na eni strani nosi na prsih ‘’C’’ Žiga Pance, ki je pri 21 letih najmlajši kapetan v zgodovini Olimpije. Na drugi strani pa mu bo nasproti stal veliko izkušenejši, 30-letni Tomo Hafner. Ker so tokrat domačini ‘’zmaji’’ je prvi na vprašanja odgovarjal Pance.

Za vami je pet krogov. Kako bi ocenili začetek sezone? Pance: Začetek je bil več kot odličen, če primerjamo s preteklimi sezonami. Mislim, da lahko v takem ritmu tudi nadaljujemo. Sicer smo izgubili tri tekme zapored, toda mislim, da nas to ne bo pustilo na tleh in da bomo že v nedeljo pokazali kaj zmoremo in s tem prišli v zmagovalni ritem z začetka sezone.

Hafner: Proti minuli sezoni smo lahko kar zadovoljni glede na to, da se s soigralci zavedamo, da je točke potrebno nabirati od prvega kroga naprej. Igramo dober, hiter hokej. Zaenkrat je kar v redu in smo zadovoljni s štartom.

Kateri element igre bi morali najbolj popraviti? Pance: Med prvim vsekakor igro z igralcem več. Tam preveč kompliciramo, namesto, da bi več streljali na vrata, ko pridemo do priložnosti. Ob tem moramo tudi zmanjšati število izključitev, saj so nas slednje na dveh tekmah stale zmage.

Hafner: Delati moramo še na igri pet proti štirim, vendar tudi to prvino iz dneva v dan treniramo in napredujemo, tako da bo vedno bolje.

V nedeljo bo na sporedu prvi večni derbi v tej sezoni lige EBEL. Pričakovanja? Pance: Pričakovanja so enaka kot pred vsako tekmo. Tekmeca poskusiti presenetiti že na samem začetku in na koncu tekme osvojiti dve točki. Vendar pa bo za dve točki potrebno odigrati disciplinirano vseh 60 minut, s čim manj prekrški in primerno borbenostjo.

Hafner: Vsekakor pričakujemo zmago. Vendar se zavedamo, da smo doslej ob nedeljah dvakrat izgubili, ob petkih pa zmagujemo. Vendar si tudi to želimo obrniti v našo prid, da prekinemo ta niz.

Kaj so prednosti oziroma slabosti nasprotnika? Pance: Letos sem videl igrati Jesenice le na Poletni ligi na Bledu. Vendar imajo podobno kot mi mlado ekipo. Potrebno jih bo napasti od samega začetka, kot pa vem, ne igrajo na štiri peterke, ampak imajo le dve udarni peterki in če bomo že na začetku stopili na plin, se bodo utrudili in upam, da bomo v tem primeru lahko pokazali največ.

Hafner: To bi težko dejal, saj gre za prvi medsebojni derbi. Igralci se bolj ali manj poznamo med sabo, odločale bodo majhne stvari, kakšna napaka posameznika. Morda tudi kakšen ''power-play''. Upam samo, da ne bo derbija režiral sodnik. Drugače pa mislim, da imamo oboji enake možnosti, upam pa, da bomo dve točke odnesli mi.

Bi lahko z nekaj besedami opisali nasprotnikovega kapetana? Pance: Kot sem ga spoznal s sestankov je v redu oseba, zna voditi ekipo. Ve, zakaj se gre. To je pozitivno, da je kapetan. Koliko prijaznih besed mu bomo namenili jutri, pa bomo videli (smeh).

Hafner: Nekajkrat sva se srečala, med drugim smo bili skupaj na Dunaju. Gre za mladega kapetana, vidi se, da ve, kaj dela. Dobro vodi ekipo, saj je tudi Olimpija dobro štartala v sezono. Mislim, da se je dobro odrezal.

Za razliko od nekaterih prejšnjih derbijev, pričakujete v nedeljo polno dvorano? Pance: Mislim, da bo dokaj polna, ne vem pa, če bo razprodana. Po besedah drugih, bo največ ljudi od lanskega prvega derbija v sezoni in zaradi tega vidimo, da gre hokej v Sloveniji navzgor in da bodo ljudje začeli prihajati na vse tekme in ne le na derbije.

Hafner: Pričakujem polno dvorano. Glede na naše igre in igro Olimpije, mislim, da si tudi mi zaslužimo, da dvorana na derbiju napolnjena do zadnjega kotička.

Bi si za konec upali napovedati rezultat srečanja? Pance: Težko kar koli reči. Vseeno upam, da bodo točke ostale doma. Kot sem že prej omenil, bo vse odvisno od discipline in igre v obrambi.

Hafner: Težko bi kaj točneje dejal, vendar mislim, da bo padlo večje število zadetkov. Vsak derbi je tekma zase. Napovedal bi našo zmago, za rezultat bi dejal, da bo 5:3 za nas (smeh).

Ne spreglejte