Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2019,
0.36

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,01

4

Natisni članek

Aljaž Bedene Nick Kyrgios Aleksander Zverev OP ZDA teniški globus

Nedelja, 1. 9. 2019, 0.36

4 leta, 8 mesecev

OP ZDA, 6. dan (ATP)

Ni veliko manjkalo, da bi Aljažu Bedenetu uspelo veliko presenečenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,01

4

Aljaž Bedene | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na teniškem OP ZDA se je slovenski teniški igralec Aljaž Bedene meril z Aleksandrom Zverevom, šestim nosilcem turnirja. Aljaž je bil povsem enakovreden nasprotnik, a je moral na koncu mlademu Nemcu priznati poraz. Rafael Nadal je zlahka opravil svojo domačo nalogo, prepirljivec Nick Kyrgios pa se je poslovil.

 

Naomi Osaka Gauff
Sportal Naomi Osaka odpihnila ameriško senzacijo, sledil je čustven odziv #video

Aljaž Bedene je v drugem krogu OP ZDA pokazal izjemno borbenost, potem ko je po petih nizih premagal Benoita Paireja in se zasluženo uvrstil v tretji krog. Tokrat mu je nasproti stal Aleksander Zverev, ki je bil pretrd oreh za našega igralca. Dvoboj se je končal po štirih nizih, kar trije od njih so se končali po podaljšani igri. Končni izid je bil 6:7 (4), 7:6 (4), 6:3 in 7:6 (3).

Aleksander Zverev je po izgubljenem prvem nizu izgubil živce. | Foto: Gulliver/Getty Images Aleksander Zverev je po izgubljenem prvem nizu izgubil živce. Foto: Gulliver/Getty Images Prvi niz, ki ga je dobil Bedene, je trajal debelo uro

Ljubljančan je dvoboj začel zadržano, zaostajal že z 0:3 v igrah, nato z 1:4 in 2:5, potem pa se je prebudil, prvi niz odpeljal do podaljšane igre, ki jo je tudi dobil s 7:4. Prvi niz je trajal precej dolgo, saj sta igralca zanj porabila eno uro in osem minut. Po končanem prvem nizu so Zverevu popustili živci, potem ko se je po izgubljenem prvem nizu znesel nad svojim loparjem.

Tudi drugi niz je odločila podaljšana igra, Aljaž Bedene | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images  v kateri je bil boljši Zverev

Drugi niz se je začel bolj izenačeno. Oba igralca sta brez težav dobivala igre na svoj servis. Precej napeto je bilo v sedmi igri, ko je Aljaž že povedel z 0:30. Sledila je izjemno dolga točka, ki pa jo je dobil Zverev. Temu se je pozneje uspelo izvleči iz težav in povedel je s 4:3. Igralca sta igro na svoj servis dobivala vse do 12. igre, ko je drugi niz odločala podaljšana igra. V tej je Zverev prišel do vodstva s 4:1. Prednosti ni zapravil, podaljšano igro je dobil s 7:4, s tem pa drugi niz. Drugi niz je bil nekoliko krajši od prvega. Ta je trajal 51 minut.

Aleksander Zverev je tretji niz dobil s 6:3. | Foto: Gulliver/Getty Images Aleksander Zverev je tretji niz dobil s 6:3. Foto: Gulliver/Getty Images

V tretjem nizu je bila odločilna druga igra

Aljaž Bedene je tretji niz začel zelo dobro. Zverev se je moral namreč precej potruditi, da je dobil prvo igro na svoj servis. Je pa zato takoj v naslednji igri "break" uspel Zverevu. Mladi Nemec je povedel z 2:0. V tretji igri je imel Bedene celo dve žogici za odvzem servisa, a mu jih ni uspelo izkoristiti, tako da je Zverev povedel že s 3:0. Aljaž je prvo igro na svoj servis dobil v četrti igri, ko je znižal izid na 3:1. Tretji niz se je končal z izidom 6:3 za Aleksandra Zvereva in je trajal 41 minut.

V četrtem nizu je spet malo zmanjkalo

V tretji igri četrtega niza, pri izidu 2:1, je Bedene zapretil 22-letnemu Nemcu in imel celo žogico za odvzem servisa. Ljubljančanu tudi te ni uspelo izkoristiti, tako da je Zverev izenačil na 2:2. Je pa zato v šesti igri "break" uspel Aleksandru in povedel je s 3:2. A Bedene ni obupal, v naslednji igri je nasprotniku le vzel servis in izenačil na 3:3. V sedmi igri je imel naš 80. igralec sveta kar nekaj težav pri servisu, a mu ga je uspelo zadržati in povedel s 4:3. Četrti, odločilni niz se je končal po podaljšani igri. Tega je Zverev dobil s 7:3 in se zasluženo uvrstil v četrti krog turnirja. Dvoboj je na koncu trajal tri ure in 38 minut.

"V letošnjem poletnem obdobju so bile moje predstave slabe. V New Yorku sem ujel pravo formo in se že veselim novega obračuna," je po zmagi nad Bedenetom dejal Zverev, trenutno šesti igralec na lestvici ATP.

V osmini finala ga čaka Argentinec Diego Schwartzman, v primeru preboja v četrtfinale pa bo ponovil svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam. Preboj med osem mu je doslej uspel le na lanskem odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Aljaž Bedene
Sportal Ga je Aljaž Bedene res žalil ali Francoz težko prenaša poraze? #video

Rafael Nadal odpihnil Južnega Korejca

Poleg Zvereva se je med 16 prebil tudi drugopostavljeni Španec Rafael Nadal, ki je zelo hitro opravil z Južnokorejcem Hyeonom Chungom. Nadal, ki ima na OP ZDA tri zmage, je dvoboj dobil gladko, po treh nizih 6:3, 6:4, 6:2. Za zmago pa je potreboval le dve uri.

Nick Kyrgios | Foto: Reuters Foto: Reuters

Poslovil se je Nick Kyrgios, od njega je bil boljši Rublev

Na ameriških tleh je izjemno veliko zanimanja za problematičnega Avstralca Nicka Kyrgiosa, potem ko so že na njegovih treningih tribune nabito polne. A letos ga na  OP ZDA gledalci ne bodo več videli na igrišču, potem ko ga je po treh nizih premagal ruski teniški igralec Andrej Rublev. Dvoboj se je končal z izidom 7:6 (5), 7:6 (5) in 6:3. "Na koncu se je vse obrnilo v mojo prid," je po zmagi povedal Rublev.

Sportal Incident na treningu Novaka Đokovića: Potem te bom našel #video
Ne spreglejte