Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
6. 12. 2016,
14.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Torek, 6. 12. 2016, 14.57

6 let, 7 mesecev

Ana Ivanović je največje razočaranje letošnje sezone

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Ana Ivanović | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na eni izmed priznanih teniških spletnih strani (tennisworld) so sestavili seznam največjih razočaranj v zadnji sezoni. Na njem sta se znašla tudi srbska teniška igralka Ana Ivanović in drugi igralec sveta Novak Đoković.

Kot največje razočaranje letošnje sezone so navedli katastrofalno vreme na Odprtem prvenstvu Francije in veliko odpovedi dvobojev. Igralci so se med drugim pritoževali nad organizatorji in razmerami na igrišču. Organizatorji pariškega turnirja so na vsak način želeli izpeljati čim več dvobojev, a so bile razmere na igrišču včasih preslabe.

Prvo ime, ki se je znašlo na seznamu, je nekdanja prva igralka sveta Ana Ivanović, ki v zadnji sezoni sploh ni blestela. Zmagovalka OP Francije leta 2008 nikakor ni našla pravega ritma in vso sezono je igrala pod pričakovanji. Beograjčanka, ki se je letos poročila z nemškim nogometnim zvezdnikom Bastianom Schweinsteigerjem, je letošnjo sezono končala predčasno. Srbska lepotica se je želela za nekaj časa umakniti s teniških igrišč in se pred novo sezono dobro spočiti.

Nick Kyrgios na igrišču težko nadzoruje svoja čustva. | Foto: Nick Kyrgios na igrišču težko nadzoruje svoja čustva.

Tretje mesto si je prislužil problematični Avstralec

Tretje mesto je pripadlo problematičnemu avstralskemu igralcu Nicku Kyrgiosu, ki se je na igrišču kar nekajkrat nešportno vedel. Sledi mu Francoz Gael Monfils zaradi slabe igre v polfinalu OP ZDA.

Prizanesli niso niti Sereni Williams, ki se je po zmagi v Wimbledonu izgubila. Američanko so pestile poškodbe, na koncu pa je po več kot teh letih izgubila prvo mesto na lestvici ATP. Na šestem mestu sta zaradi slabih iger na turnirjih za grand slam Agnieszka Radwanska in Simona Halep. Zaradi istega razloga si je sedmo mesto na neslavni lestvici prislužil kralj peska Rafael Nadal.
 
Novak Đoković je proti koncu sezone izgubil prvo mesto na lestvici ATP. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je proti koncu sezone izgubil prvo mesto na lestvici ATP. Foto: Guliverimage/Getty Images

Đokoviću očitajo slabši drugi del sezone

Osmo mesto si je zaslužil eden od najboljših teniških igralcev Novak Đoković. Očitali so mu, da je v drugem delu sezone igral precej pod svojo ravnjo, zaradi tega pa je izgubil prvo mesto na lestvici ATP. Na vrhu ga je nasledil Andy Murray. V zadnjih dneh se veliko ugiba, ali bo Beograjčan tudi v prihodnje sodeloval z Borisom Beckerjem.
 
Na devetem mestu se je znašla Marija Šarapova. Rusinja je na začetku sezone padla na dopinškem testu. Ta novica je v teniškem svetu dvignila kar precej prahu. Na desetem mestu pa je Roger Federer, ki je izpustil skoraj vso letošnjo sezono.
Ne spreglejte