Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2024,
22.12

Osveženo pred

2 tedna, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Billie Jean King pokal

Sobota, 13. 4. 2024, 22.12

2 tedna, 2 dneva

BJK, kvalifikacije za zaključni turnir

Raducanu popeljala Veliko Britanijo v finale BJK, napredovala tudi Poljska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Emma Raducanu | Emma Raducanu je Veliko Britanijo popeljala do uvrstitve v finale pokala Billie Jean King Cup. | Foto Guliverimage

Emma Raducanu je Veliko Britanijo popeljala do uvrstitve v finale pokala Billie Jean King Cup.

Foto: Guliverimage

Nekdanja zmagovalka odprtega teniškega prvenstva ZDA Emma Raducanu je vodila Veliko Britanijo do uvrstitve v finale pokala Billie Jean King Cup, ko je z ekipo s 3:1 premagala Francijo v Le Portalu. Poljska je tudi napredovala, s 4:0 je ugnala Švico.

Emma Raducanu je v odločilni partiji premagala Diane Parry s 4:6, 6:1, in 7:6 (1). Po petkovem izenačenem izidu z 1:1 v dvobojih je Britankam drugo točko prinesla Katie Boulter po zmagi nad Claro Burel s 7:5 in 6:0.

Raducanu, ki je po zdravstvenih težavah nazadovala na 302. mesto na svetovni lestvici, je v petek že premagala tudi prvo igralko Francije Caroline Garcio.

Nato je do zmage brez poraza prišla tudi Poljska. Prva igralka sveta Iga Swiatek je dobila oba posamična dvoboja s Simono Waltert in danes s Celine Naef, brez Swiatek je bila uspešna tudi poljska dvojica.

Naomi Osaka je pomagala Japonski, da se je uvrstila na finalni turnir. | Foto: Reuters Naomi Osaka je pomagala Japonski, da se je uvrstila na finalni turnir. Foto: Reuters

Že v noči na soboto sta si finalni nastop zagotovili Avstralija in Japonska. Avstralija je s 4:0 premagala Mehiko, Japonski pa je odločilno tretjo točko za prvi nastop v finalu te države proti Kazahstanu prinesla Nao Hibino z zmago nad Julijo Putincevo.

Popoldne je Slovenija v Bratislavi pričakovano izgubila dvoboj brez najboljših igralk, Kaje Juvan in Tamare Zidanšek. Slovaška je do zmage prišla že po prvih treh partijah.

Ukrajina z 2:1 vodi proti Romuniji v boju za svoj prvi nastop na finalnem turnirju, ZDA vodijo proti Belgiji z 2:0, z istim izidom pa tudi Nemke proti Braziliji.

Osem reprezentanc si bo ta vikend priborilo finalni turnir novembra v Sevilli, kjer bo nastopilo 12 ekip. Že uvrščene so gostiteljica Španija, branilka naslova Kanada, lanska drugouvrščena Italija ter Češka, ki je dobila posebno povabilo.

Preberite še:

Veronika Erjavec
Sportal Šestnajstletnica je pokopala še zadnje slovenske upe #video
Ne spreglejte