Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2013,
23.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer

Četrtek, 15. 8. 2013, 23.07

8 let

Đoković ''odpihnil'' Goffina, Federer se je vrnil od mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novak Đoković, ki v Cincinattiju lovi zgodovinski podvig, saj mu v zbirki mastersov manjka le še ta naslov, je v osmini finala ponižal Davida Goffina, Roger Federer pa je stežka izločil Tommyja Haasa.

Srbski as Novak Đoković je na mastersu v Cincinattiju že štirikrat zaigral v finalu, a lovorike še ni osvojil. Če jo bo letos, bo postal prvi Zemljan, ki se lahko pohvali s popolno zbirko osvojenih priljubljenih turnirjev za nagrado masters. Da je v odlični formi, je v osmini finala na lastni koži izkusil Belgijec David Goffin, ki je v 50 minutah osvojil le dve igri, v zadnjem nizu pa mu je prvi lopar sveta zavezal kravato. ''Nole'' se bo v četrtfinalu pomeril z ameriškim orjakom Johnom Isnerjem, ki je v obračunu ''bombarderjev'' ugnal Kanadčana Miloša Raonića, nedavnega finalista v Montrealu.

Če se je Đoković z lahkoto dokopal četrtfinala, pa je na ogromno težav naletel Roger Federer. Švicar je s petimi naslovi rekorder turnirja v Cincinattiju, v zadnjem obdobju pa zaradi presenetljivo pogostih porazov ne velja več za prvega favorita. V osmini finala se je moral pošteno potruditi, da je v dvoboju dveh zelo izkušenih tekmecev premagal Nemca Tommyja Haasa. Slednji je dobil prvi niz s 6:1, nato pa je peti nosilec s 7:5 in 6:3 le prevesil jeziček na tehtnici na svojo stran.

Presenečenje dneva je postavil Rus Dmitrij Tursunov, ki je izločil tretjega nosilca Davida Ferrerja. Španec je dobil skupno le šest iger, Tursunov pa se bo v četrtfinalu pomeril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom.

V Cincinnatiju je izpadla tudi Katarina Srebotnik, ki je s Tajvanko Chan Hao-Ching v četrtfinalu izgubila proti tajvansko-kitajski navezi Hsieh Su-Wei in Shuai Peng s 6:3 in 6:2. Na naslednjem turnirju v New Havnu bo Srebotnikova združila moči s Španko Anabel Medina Garrigues, nato pa bo na zadnjem turnirju za grand slam, na odprtem prvenstvu ZDA, znova zaigrala s trenutno poškodovano Rusinjo Nadjo Petrovo.

Ne spreglejte