Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Marin Čilić

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

8 let

Đoković prvič oddal niz, Marin Čilić kot prerojen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novak Đoković se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, potem ko je v osmini finala premagal Roberta Bautisto Aguta. V četrtfinalu tudi branilec naslova Marin Čilić.

Lanski zmagovalec OP ZDA Marin Čilić se očitno na igriščih Flushing Meadovs dobro počuti. Čeprav v letošnji sezoni zaradi poškodb ni v dobri formi, pa je v New Yorku drugače. Hrvat se je v osmini finala meril s Francozom Jeremyjem Chardyjem in zmagal po štirih nizih. Igralca sta se do zdaj pomerila le enkrat – lani na turnirju v Moskvi, ko je bil po dveh nizih tudi boljši Čilić.

Branilec lanskega naslova iz New Yorka ni skrival zadovoljstva po preboju v četrtfinale. "V dvoboju s Chardyjem je bilo najbolj pomembno ujeti ritem uvodnega udarca, meni je to uspelo v končnici tretjega niza. Pred tem sem imel kar nekaj težav, ob tem pa sem čutil tudi bolečine v gležnju. Najbolj zadovoljen sem s svojo predstavo v četrtem nizu," je dejal Čilić, ki se bo v prihodnjem krogu pomeril s Tsongajem, v primeru zmage pa ga v polfinalu čaka zmagovalec dvoboja Đoković - Lopez.

Đoković se je moral za zmago pošteno potruditi

Zmagovalca turnirja v velikem jabolku iz leta 2011 Novaka Đokovića v četrtfinalu čaka Španec Feliciano Lopez po zmagi nad Italijanom Fabiom Fogninijem s 6:3, 7:6 (5) in 6:1, med najboljših osem pa se je uvrstil tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki je je premagal Francoza Benoita Pairea s 6:4, 6:3 in 6:4.

"Bautista se je boril po svojih najboljših močeh. Za menoj je zahteven dvoboj, za zmago sem se moral pošteno potruditi," je po dvoboju dejal Đoković, ki je zadel kar 42 "winnerjev", a naredil tudi 37 neizsiljenih napak. Za preboj v polfinale se bo pomeril z Lopezom, ki je v današnjem dvoboju osmine finala ugnal rablja Španca Rafaela Nadala, Italijana Fogninija.

"Dvoboj z Lopezom bo povsem druga zgodba, gre za igralca, ki v nasprotju s svojimi rojaki goji atipično špansko igro in je veliko na mreži bodisi po prvem ali drugem servisu," je o Lopezu dejal Đoković.

Ne spreglejte