Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2023,
9.30

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

10

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Ponedeljek, 9. 1. 2023, 9.30

1 leto, 4 mesece

Đokoviću je po prvem nizu prekipelo

Kaj je bilo Đokoviću? Z igrišča je nagnal svojega brata. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

10

Novak Đoković | Novaku Đokoviću je med nedeljskim finalom prekipelo. Nekateri izmed članov ekipe so morali celo zapustiti tribune. | Foto Guliverimage

Novaku Đokoviću je med nedeljskim finalom prekipelo. Nekateri izmed članov ekipe so morali celo zapustiti tribune.

Foto: Guliverimage

"Vai fuori! (Pojdi ven, op. p.)" je bruhalo iz Đokovića v nedeljskem finalu. Na teniškem turnirju v Adelajdi je Novak Đoković namreč s tribun nagnal svojega brata Marka in italijanskega menedžerja Edoarda Artaldija. Po dvoboju je priznal, da je z njim težko delati.

Novaka Đokovića sicer pogosto vidimo, kako se med dvobojem s svojim ubijalskim pogledom razburja nad svojo ekipo, ki nič kriva spremlja njegovo igro in ga spodbuja. To se zgodi predvsem takrat, ko srbskemu asu na igrišču ne gre najbolje. V nedeljo se je zgodilo nekaj še bolj nenavadnega.

Sprva so med seboj čudno gledali

Po prvem nizu, ki ga je Đoković izgubil po podaljšani igri, mu je očitno prekipelo. Pogledal je k svoji ekipi, pokazal na nekoga s prstom in mu zabrusil, da naj izgine z igrišča. Sprva so se med seboj čudno gledali, nato pa sta vstala Marko Đoković in italijanski menedžer Edoardo Artaldi. Medtem je Goran Ivanišević, teniški trener, le začudeno gledal, kaj se dogaja. A glede na to, da se je Beograjčan izražal v italijanščini, je imel verjetno v mislih menedžerja, saj se je brat Marko pozneje vendarle vrnil na tribune.

Se je opravičil? "Vesel sem, da je tukaj tudi moj brat Marko."

Nole je na koncu napet dvoboj proti Američanu Sebastianu Kordi dobil po treh urah in devetih minutah 6:7 (8), 7:6 (3) in 6:4 in s tem osvojil že svojo 92. turnirsko lovoriko. Po zmagi je bil peti igralec sveta bolj zadovoljen in se je, če smo ga prav razumeli, po svoje opravičil svojim članom ekipe.

"Zahvalil bi se rad svoji ekipi, ker me prenaša v dobrih in slabih časih. Danes z mano ni bilo lahko delati in hvala vsem, ki ste tukaj. Rad vas imam. Vesel sem, da je tukaj tudi moj brat Marko, saj ga ne vidim pogosto. Mare, vesel sem, da si prišel sem," je po zmagi na osrednjem igrišču povedal eden od najboljših igralcev vseh časov.

Novaka Đokovića so v Adelajdi lepo sprejeli. Verjetno bo podobno tudi v Melbournu. | Foto: Reuters Novaka Đokovića so v Adelajdi lepo sprejeli. Verjetno bo podobno tudi v Melbournu. Foto: Reuters

Kako ga bodo sprejeli v Melbournu?

Novak Đoković se ni prav dolgo zadrževal v Adelajdi, ampak je takoj odpotoval v Melbourne, kjer se 16. januarja začne prvi letošnji turnir za grand slam. Po poročanju avstralskih medijev je 35-letni športnik že prispel v mesto, kjer je lani doživljal pravo dramo.

Spomnimo, lani Đokovića niso spustili v Avstralijo, ker je imel neveljaven vizum. Zato so ga nastanili v dom za migrante, po drugi odločitvi avstralskega sodišča pa je moral zapustiti Avstralijo, zato tudi ni igral na turnirju za grand slam – OP Avstralije.

Craig Tiley | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Craig Tiley Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Z njim je bil v zadnjih dneh v stiku direktor OP Avstralije Craig Tiley, dejal je, da Novak uživa v Avstraliji: "Prejšnji teden sva se pogovarjala in res je užival v južni Avstraliji. Mislim, da so ga ljudje v Adelajdi lepo sprejeli in da mu je bilo všeč. Novak se je vrnil in prepričan sem, da bodo navijači v Melbournu, podobno kot v Adelajdi, prav tako v redu."

Srbski teniški zvezdnik bo že v petek igral ekshibicijski dvoboj z domačinom Nickom Kyrgiosom. Prav tako si je ob prihodu v Melbourne vzel nekaj časa za navijače in podelil nekaj avtogramov.

Letos ne bo nobenega testiranja

Craig Tiley je dejal, da letos na turnirju ne bo nobenega testiranja na novi koronavirus, vendar je vseeno pozval, naj se tisti, ki se ne počutijo dobro, umaknejo. "Igralcem in več kot 12 tisoč zaposlenim smo jasno povedali, da prosimo, naj tisti, ki se ne počutijo dobro, ostanejo doma. Za nas je to zdaj normalno okolje, podobno kot pri kriketu obstaja možnost, da nekateri igralci zaigrajo s covidom," so zapisali pri 9news.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Mladi Američan je namučil Đokovića
Ne spreglejte