Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2024,
14.20

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

tenis Karolina Muchova Roland Garros Pariz OP Francije

Sreda, 17. 4. 2024, 14.20

1 teden, 5 dni

Karolina Muchova

Lanska finalistka Karolina Muchova bo zaradi poškodbe izpustila Roland Garros

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Karolina Muchova | Karolina Muchova še okreva po operaciji zapestja. | Foto Guliverimage

Karolina Muchova še okreva po operaciji zapestja.

Foto: Guliverimage

Čehinja Karolina Muchova, ki je v lanskem finalu Roland Garrosa izgubila proti vodilni na teniški lestvici WTA Poljakinji Igi Swiatek, ne bo igrala na prihajajoči izvedbi odprtega prvenstva Francije, so sporočili organizatorji na spletni strani turnirja. Sedemindvajsetletnica okreva po operaciji zapestja.

Karolina Muchova ni igrala od septembra, ko se je uvrstila v polfinale zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA. Kasneje je zaradi poškodbe zapestja izpustila zaključni turnir WTA in odprto prvenstvo Avstralije, prvi turnir za grand slam v sezoni v Melbournu. Februarja se je zaradi nenehnih težav odločila za operacijo.

Kljub dolgemu premoru 27-letna Čehinja še vedno visoko kotira na svetovni lestvici - trenutno je na 12. mestu. Njena odsotnost v Parizu bo povzročila precejšen padec na lestvici, saj ne bo mogla ubraniti 1300 točk z lanskega finala.

Najvišje na seznamu teniških igralk, prijavljenih na drugi turnir za grand slam sezone, je Swiatek, ki bo drugo leto po vrsti branila naslov in se v francoski prestolnici borila za četrti naslov na tem turnirju, ki poteka na peščenih igriščih.

Na turnirju, ki bo od 20. maja do 9. junija, bosta zaigrali trenutno druga igralka na svetu Belorusinja Arina Sabalenka ter nekdanja zmagovalka turnirjev za grand slam, Nemka Angelique Kerber. Med nastopajočimi organizatorji omenjajo tudi Japonko Naomi Osaka. Kerber in Osaka se vračata s porodniškega dopusta.

Na seznamu prijavljenih teniških igralcev za turnir je 14-kratni zmagovalec Rafael Nadal. Sedemintridesetletni Španec bo letos končal kariero. Na seznamu je tudi prvi igralec sveta Novak Đoković.

Med kandidatkami za nastop na pariškem pesku v kvalifikacijah so štiri Slovenke Kaja Juvan, Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Veronika Erjavec.

Preberite še:

Rafael Nadal
Sportal Dolgo so ga čakali, on bi pa samo užival #video
Ne spreglejte