Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
4. 3. 2020,
9.34

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

3

Natisni članek

Janica Kostelić Novak Đoković Tudi to je šport Tudi to je šport

Sreda, 4. 3. 2020, 9.34

4 leta, 3 mesece

Tudi to je šport

Janica Kostelić še vedno čaka na odgovor Novaka Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

3

Janica Kostelić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Janica Kostelić, nekdanja vrhunska hrvaška alpska smučarka, se že nekaj časa ni pojavila v medijih. Pred kratkim je nastopila na hrvaški televiziji in omenila, da še vedno čaka na odgovor Novaka Đokovića, trenutno prvega teniškega igralca na svetu.

Roger Federer in Marija Šarapova
Sportal Marija Šarapova je po končani karieri vendarle nekaj priznala

Novak Đoković je izrazil željo, da bi spoznal Janico in Ivico Kostelića. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je izrazil željo, da bi spoznal Janico in Ivico Kostelića. Foto: Gulliver/Getty Images

Đoković že od nekdaj ceni brata in sestro Kostelić

V nedavnem intervjuju za index.hr je hrvaška novinarka Novaka Đokovića vprašala, kateri je njegov najljubši hrvaški športnik. Ta je brez obotavljanja odgovoril, da je to Goran Ivanišević, ki je danes tudi eden od njegovih trenerjev v ekipi.

"To je povsem logično. Prav tako Niki Pilić, ki je kot del moje družine. Zelo dobro poznam Željka Franulovića, ki mi veliko pomeni. Brata in sestro Kostelić (Janico in Ivico, op. p.) sem spremljal in ju zelo cenim. Nikoli mi ju ni uspelo spoznati in upam, da se bo to nekega dne zgodilo. Morda bom šli kdaj skupaj smučat, saj sem velik ljubitelj smučanja," je sredi februarja razlagal 32-letni Beograjčan.

Odgovora še nisem dobila

Te besede so kmalu za tem prišle na uho Janici Kostelić, ki je prek družbenih omrežij Novaka Đokovića povabila na smučanje. Štirikratna olimpijska prvakinja pa vse do danes še ni dobila odgovora. Razlog je najverjetneje to, da je Đoković v tem času zelo zaseden.

"Odgovora še nisem dobila. Novak je bil zame vedno športnik in človek, ki je v javnosti zelo pozitiven in šaljiv, po drugi strani pa je zelo resen pri tistem, kar dela. Zelo rada bi ga spoznala," je za hrvaško televizijo povedala danes 38-letna Janica.

V bogati karieri je osvojila štiri zlate in dve srebrni olimpijski kolajni ter pet naslovov svetovne prvakinje, trikrat je bila zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. | Foto: Vid Ponikvar V bogati karieri je osvojila štiri zlate in dve srebrni olimpijski kolajni ter pet naslovov svetovne prvakinje, trikrat je bila zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. Foto: Vid Ponikvar

Danes se posveča družini

Janica Kostelić se, odkar ne vodi več osrednjega urada za šport na Hrvaškem, povem umaknila iz javnosti. Razlog je v tem, da se želi posvetiti družini. Na novega leta dan je namreč prvič postala mama. Smuči je v kot postavila leta 2007. V bogati karieri je osvojila štiri zlate in dve srebrni olimpijski kolajni ter pet naslovov svetovne prvakinje, trikrat je zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Novak Đoković
Sportal Kaj je Novak Đoković v resnici mislil s svojo izjavo? #video
Ne spreglejte