Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
1.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Grigor Dimitrov Rafael Nadal David Goffin Dominic Thiem

Torek, 14. 11. 2017, 1.00

6 let, 6 mesecev

Masters v Londonu, 2. dan

Koleno Nadala ni zdržalo, Španec izgubil in končal sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Grigor Dimitrov

Drugi dan mastersa v Londonu, na katerem se merijo najboljši teniški igralci letošnje sezone, je najprej Bolgar Grigor Dimitrov nadigral Avstrijca Dominica Thiema, nato pa je Belgijec David Goffin premagal prvega igralca sveta Rafaela Nadala. Španec je zaradi težav s kolenom po porazu potrdil, da se poslavlja od turnirja. Tako je letos že odigral zadnji dvoboj.

* London, 1. dan

V ponedeljek sta prva na igrišče stopila Grigor Dimitrov in Dominic Thiem. Dvoboj se je končal po treh nizih, in sicer v korist Bolgara. Končni izid je bil 6:3, 5:7 in 7:5. V prvem nizu je bila odločilna šesta igra, ko je Bolgaru uspel "break", te prednosti pa v nadaljevanju ni izpustil iz rok.

Drugi niz je bil precej bolj izenačen, saj vse do 12. igre nobenemu od igralcev ni uspelo priboriti žogice za odvzem servisa. Mlademu Avstrijcu, ki se bo 25. novembra mudil na Brdu pri Kranju in proti slovenskim teniškim igralcem odigral prijateljsko nogometno tekmo, je to uspelo v zadnji igri, ko je Dimitrov izgubil igro na svoj servis brez dobljene točke.

Zelo živčna igra je bila ob koncu tretjega niza. Dimitrov je po uspelem "breaku" imel v osmi igri že vodstvo 5:3. Ko je kazalo, da ima vse niti v svojih rokah, se je šestemu igralcu sveta v deseti igri zatresla roka. Dominic je to izkoristil in izenačil na 5:5. V enajsti igri je nato povsem odpovedal Avstrijec, ki je servis izgubil brez dobljene točke. V naslednji igri je Dimitrov izkoristil tretjo zaključno žogico in se zasluženo veselil uvodne zmage.

Rafael Nadal je odigral zadnji turnir v tem letu. | Foto: Reuters Rafael Nadal je odigral zadnji turnir v tem letu. Foto: Reuters

Nadal po hudem boju izgubil, nato zapustil turnir

V večernem dvoboju je Belgijec David Goffin po treh nizih premagal prvega igralca sveta Rafaela Nadala. Pred turnirjem se je veliko govorilo o poškodbi Španca. Nihče ni vedel natančno, v kakšnem stanju je njegovo koleno.

Po dvoboju z Goffinom, po katerem je Nadal potožil po bolečinah v kolenu, je bilo jasno, da Rafa v tem letu ne bo več igral teniških dvobojev. Poslovil se je od turnirja v Londonu. Njegovo koleno ni zdržalo napora. V glavnem delu turnirja bo namesto njega vskočil Španec Pablo Carreno Busta

"Trudil sem se po najboljših močeh. Skušal sem narediti vse, kar je v moji moči, a žal ne morem nadaljevati turnirja. Čutim preveč bolečine v kolenu,'' je pojasnil prvi lopar sveta, ki je zaradi bolečin v kolenu odpovedal že nastop na nedavnem mastersu v Parizu. Dodal je, da je bil zanj čudež, kako se je lahko v takem stanju tako dobro enakovredno kosal s tekmecem.

Ponedeljek, 13. 11.

Skupina 'Pete Sampras':
Grigor Dimitrov (Bol) : Dominic Thiem (Avt) 6:3, 5:7, 7:5
David Goffin (Bel) : Rafael Nadal (Špa) 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4

 

 Lestvica 'Pete Sampras'

Grigor Dimitrov 1:0
David Goffin 1:0
Rafael Nadal 0:1
Dominic Thiem 0:1
Pablo Carreno Busta 0:0
Ne spreglejte