Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 1. 2015,
8.11

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aljaž Bedene Stan Wawrinka Chennai

Nedelja, 11. 1. 2015, 8.11

4 leta, 6 mesecev

Na prvo slovensko zmago bomo morali še počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski igralec Aljaž Bedene v finalu turnirja v Chennaiju ni bil kos Stanu Wawrinki, ki je dvoboj zmagal po dveh nizih. Končni izid je bil 6:3, 6:4.

V uvodnih igrah dvoboja sta oba igralca dobila igre na svoj servis. Nato pa je Wawrinki v šesti igri prvega niza uspel prvi "break" in povedel je s 4:2. Švicarju je zelo dobro deloval enoročni bekhend, ki je tudi njegovo najmočnejše orožje. Stan svoje prednosti do konca niza ni zapravil in uvodni niz dobil z izidom 6:3.

Drugi niz je začel slovenski predstavnik, ki mu je po rahlih težavah le uspelo dobiti prvo igro. V nadaljevanju drugega niza smo lahko gledali izenačen dvoboj. Švicar pa je na 25-letnega Ljubljančana pritisnil v sedmi igri, ko mu je znova odvzel servis in povedel s 4:3. Predvsem je bila usodna dvojna napaka Bedeneta pri izidu 40:40. 29-letni Stan je pozneje "break" potrdil in povedel s 5:3. Izkušeni Wawrinka je s svojimi izkušnjami znal unovčiti svojo prednost in v deseti igri prišel do zmage. Dvoboj je trajal eno uro in deset minut. Za četrtega igralca sveta je to že tretja zmaga v Chennaiju in skupno osma lovorika na turnirjih serije ATP.

"Bil je izreden teden. Rad bi se zahvalil svoji ekipi, pravzaprav vsem tukaj. Lahko rečem, da se trdo delo obrestuje in se že veselim prihodnjega turnirja. Stan je igral izjemno dobro, tako da mu lahko samo čestitam za zmago," je bil bolj redkobeseden Aljaž.

To je šele drugič, da je Slovenec igral v finalu turnirja serije ATP. Za Aljaža in Stana je bil to že tretji medsebojni dvoboj. Leta 2013 je bil boljši 25-letni Ljubljančan, ki je bil boljši po dveh nizih 6:2, 7:6 (6), lani pa je dvoboj z lahkoto dobil Wawrinka (6:2, 6:1), ki je kmalu zatem zmagal na OP Avstralije. Oba dvoboja sta se tako kot danes igrala v Chennaiju. Zmagovalec bo odšel bogatejši za 73 tisoč ameriških dolarjev (61.796 evrov). Aljaž bo odšel bogatejši za 38 tisoč dolarjev (32.167 evrov), prav tako pa se bo s prihodnjim tednom povzpel po lestvici ATP.

Ne spreglejte