Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Kavčič Roger Federer Rafael Nadal Andy Murray Wimbledon

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 11.04

8 let

Nadal spet naletel na mino, konec tudi za Kavčiča in Bedeneta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je v drugem krogu Wimbledona izgubil s Francozom Gillesom Simonom z 1:3 v nizih. Konec turnirja je tudi za Rafaela Nadala in Aljaža Bedeneta.

Blaž Kavčič je svoj prvi medsebojni nastop proti Gillesu Simonu odigral na igrišču številka 3 in po vsega 44 minutah že zaostajal 0:2 v nizih. Najboljši slovenski igralec, ki je imel po prvem krogu nekaj težav s kolkom, se je prebudil v tretjem nizu, ko je hitro povedel s 3:0, vendar ga je nato Francoz znova ujel, Kavčič pa je bil bolj zbran v podaljšani igri in po uri in 48 minut znižal rezultat. Pred četrtim nizom je Kavčič potreboval zdravniško pomoč zaradi bolečin v stopalu, nato pa osvojil le še eno igro in izgubil proti 13. igralcu sveta.

Ljubljenec domačega občinstva Andy Murray, zmagovalec Wimbledona leta 2013, je za uvrstitev med najboljših 32 na tretjem letošnjem turnirju za grand slam v drugem krogu po treh nizih premagal Nizozemca Robina Haasa. V naslednjem krogu se bo pomeril z Italijanom Andreasom Seppijem, ki je po treh urah in pol izločil hrvaškega najstnika Borno Ćorića.

V tretji krog se je s prepričljivo predstavo prebil tudi mojster turnirjev na travnati podlagi Roger Federer, ki na igriščih All England Cluba naskakuje že svojo osmo zmago. Federer je pred Wimbledonom v Halleju osvojil osmi naslov, zato pa je zadnjo zmagoslavje na turnirjih velike četverice vknjižil leta 2012 prav v Wimbledonu. Švicar je v drugem krogu v treh nizih premagal Američana Sama Querreyja. Federer se bo za vstopnico v osmino finala pomeril z Avstralcem Samom Grothom, ki si je dvoboj s švicarskim virtuozom priigral na podlagi zmage nad rojakom Jamesom Duckworthom.

Domači ljubitelji tenisa so izgubili Slovenca Aljaža Bedeneta, ki letos v Wimbledonu prvič igra pod britansko zastavo. Od Bedeneta je bil boljši Srb Viktor Troicki.

Brown še drugič na travi ugnal Španca

Tridesetletni Dustin Brown, ki na teniški lestvici ATP zaseda 102. mesto, je lastnika štirinajstih lovorik na turnirjih velike četverica Nadala, zmagovalca Wimbledona v letih 2008 in 2010, odpravil s 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

Nadal na turnirjih za grand slam še nikoli ni izgubil proti tekmecu, ki se je na turnir uvrstil prek kvalifikacij. Brown, njegova značilnost so tako imenovani dredi, na turnirje pa se je zaradi varčevanja vozil s svojim bivalnikom, je Nadala že enkrat premagal, in sicer prav tako na travi lani na turnirju v Halleju.

Na turnirju ostajajo še Jo-Wilfried Tsonga, 13. nosilec, Čeh Tomaš Berdych, šesti nosilec, ter tudi Hrvat Ivo Karlović, 23. nosilec, ki je po več kot triurnem maratonu v zadnjem dvoboju dneva ugnal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. V zadnjem nizu je bilo 13:11, visoki Zagrebčan pa je "zabil" kar 53 asov.

Ne spreglejte