Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2018,
7.14

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Natisni članek

teniški globus Dominic Thiem OP ZDA Rafael Nadal

Sreda, 5. 9. 2018, 7.14

5 let, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 9. DAN

Izmučeni Nadal se je izvlekel po petih urah, v polfinalu tudi že Del Potro #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V torek bosta v moški konkurenci na sporedu dva četrtfinalna dvoboja. Prva sta na igrišče stopila Juan Martin del Potro in John Isner.  Na koncu je zmagal Del Potro in se uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Pravo teniško poslastico sta prikazala Rafael Nadal in Dominic Thiem, ki jo je po štirih urah in 49 minutah dobil Nadal - 0:6, 7:5, 6:4, 6:7 (4), 7:6 (5).

Rafael Nadal je še enkrat znova pokazal svojo izjemno borbenost. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal je še enkrat znova pokazal svojo izjemno borbenost. Foto: Guliverimage/Getty Images

Prvi niz je Dominic Thiem dobil ekspresno, potem ko je Špancu zavezal kravato (6:0) in je niz trajal le 26 minut. Če se je prvi niz hitro končal, so bili naslednji štirje veliko daljši. V naslednjih dveh je Rafi uspelo najti pravi ritem. Drugi niz je dobil s 6:4, tretjega pa s 7:5. Četrti niz je znova pripadel 25-letnemu Avstrijcu, ki ga je dobil po podaljšani igri.

Glavna akterja sta za zadnji niz privarčevala najboljše, saj sta oba pokazala veliko borbenost. Kljub veliki utrujenosti sta pokazala nekaj izjemnih potez in tudi peti, odločilni niz je odločala podaljšana igre. Očitno so na koncu odločale tudi izkušnje Rafaela Nadala, ki se bo v polfinalu pomeril z Juanom Martinom del Potrom.

"Zbudi se"

"Bil je izjemen dvoboj. Pogoji so bili zelo težki, saj je bilo zelo vlažno," je takoj po zmagi povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Ta je prvi niz presenetljivo izgubil s 6:0 in šokiral vse prisotne na osrednjem igrišču. In kaj je v tistem trenutku razmišljal? "Zbudi se," je na kratko odgovoril Nadal in nadaljeval: "Bil je težek začetek. Poskušal sem ga čim prej pozabiti in nadaljevati dvoboj."

Pozneje je priznal, da mu je žal za njegovega nasprotnika, saj sta zelo dobra prijatelja. Med njima vlada veliko spoštovanje. "Dominicu moram povedati: 'Zelo mi je žal in vztrajaj še naprej.' Ima še veliko časa za zmage. Brez dvoma bo imel v prihodnosti še veliko priložnosti," je dodal lanski zmagovalec OP ZDA.

Juan Martin del Potro | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Za Argentinca so bili odločilni dobri servisi 

Marsikdo bi Juanu Martinu del Potru, zmagovalcu OP ZDA iz leta 2009, privoščil zmago, potem ko je imel ta v preteklosti veliko poškodb in očitno je na dobri poti. V osmini finala je premagal Johna Isnerja in se tako uvrstil v četrtfinale turnirja. Dvoboj se je končal po štirih nizih 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4), 6:2.

To je za Argentinca že drugi zaporedni polfinale na OP ZDA. "Vesel sem, da se mi je uspelo uvrstiti v polfinale na mojem najljubšem turnirju. To je zame res nekaj posebnega. Seveda je nekaj posebnega premagati Johna, saj so najini dvoboji vedno nekako epski. Ob sva utrujena ... Oba sva se borila skozi ves dvoboj. Uspelo je meni z dobrimi servisi in dobro sem odigral v ključnih trenutkih," je po zmagi povedal 29-letni igralec.

Serena Williams
Sportal Serena Williams v polfinale OP ZDA, konec za branilko naslova, Jakupovićeva klecnila pred polfinalom
Ne spreglejte