Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
17. 2. 2020,
9.53

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

WTA teniški globus Kim Clijsters

Ponedeljek, 17. 2. 2020, 9.53

4 leta, 3 mesece

Povratek Kim Clijsters

Nestrpno jo že čakajo, eni pa bi jo raje videli doma

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Kim Clijsters | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Ljubitelji tenisa že nestrpno čakajo, da se na teniška igrišča vrne Kim Clijsters, nekdanja prva igralka sveta, ki se v svetovni tenis vrača že drugič v karieri. In zakaj se je Clijstersova sploh vrnila?

Kim Ciljsters
Sportal Trener nekdanje prve igralke sveta: Nisem noben diktator

Čeprav Belgijka komaj čaka, da igra prvi dvoboj, so nekateri, ki bi raje videli, da bi ostala doma. "Moj sin Jack si želi, da izgubim v prvem krogu in se čim prej vrnem domov. Ni vajen, da smo ločeni," je na tiskovni konferenci v Dubaju v šali povedala Kim, ki se na teniška igrišča vrača po sedmih letih. Nazadnje je igrala leta 2012 na OP ZDA.

Kim Clijsters bo v ponedeljek igrala proti Španki Garbine Muguruza. | Foto: Gulliver/Getty Images Kim Clijsters bo v ponedeljek igrala proti Španki Garbine Muguruza. Foto: Gulliver/Getty Images

Jeziček na tehtnici je bil njen mož

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam ima sicer doma vseeno veliko podporo. Med drugim je 36-letna teniška igralka razkrila, kaj je bil vzrok, da se je odločila, da se spet vrne. "Imela sem občutek, da bi se lahko vrnila. Ta želja je izginila, ko sem bila doma s tremi otroki, a se je potem spet vrnila in bila vse močnejša."

"Govorila sem s svojim možem, ki mi je dejal: 'Nehaj se obremenjevati glede tega, ali se vračaš. Raje si reci, zakaj ne.' Imel je prav. Res, zakaj ne?" je dejala Kim, ki je sicer tudi mati treh otrok.

Kim Clijsters | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Bili so vzponi in padci

Sprva je imela načrt, da se bo na igrišča vrnila že na OP Avstralije, a ji je to preprečila poškodba. V ponedeljek bo igrala na turnirju v Dubaju, kjer je dobila posebno povabilo organizatorja. Njena nasprotnica bo Garbine Muguruza, finalistka letošnjega OP Avstralije.

"Uživala sem vse od takrat, ko sem se odločila, da se vrnem. Bili so vzponi in padci, ampak s 36 leti vem, kako je šlo vse skupaj v karieri. Vprašanje je, kako se psihološko spopadete z vsem skupaj in kako se odzovete v takšnih situacijah," je še povedala Cljistersova, ki ima v svoji vitrini skupno 41 lovorik.

Druga igralka sveta opozarja

Kim Clijsters je v Dubaju opravila trening s Simono Halep, trenutno drugo igralko sveta, ki ni skoparila s pohvalami na račun Belgijke. "Res dobro igra. Bil je zelo dober trening in lepo jo je spet videti na turneji. To je motivacija za vse nas. Sposobna je narediti marsikaj," je za Digi Sport povedala Romunka.

Kyle Edmund
Sportal Kyle Edmund osvojil turnir v New Yorku
Ne spreglejte