Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2019,
13.04

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

Roberto Bautista Agut Stefanos Cicipas Marin Čilić teniški globus OP Avstralije Rafael Nadal Roger Federer

Nedelja, 20. 1. 2019, 13.04

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (ATP), 7. DAN

Senzacija v Melbournu, mladi Grk izločil Federerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76
Stefanos Cicipas Roger Federer | Mladi Grk Stefanos Cicipas je izločil šestkratnega zmagovalca OP Avstralije Rogerja Federerja. | Foto Reuters

Mladi Grk Stefanos Cicipas je izločil šestkratnega zmagovalca OP Avstralije Rogerja Federerja.

Foto: Reuters

Mladi Grk Stefanos Cicipas je v osmini finala OP Avstralije v štirih napetih nizih izločil Rogerja Federerja. Španski as Rafael Nadal je navdušil proti Čehu Tomašu Berdychu. V uvodnih dveh nizih mu je prepustil le eno igro. Za dodatno veselje Špancev je poskrbel Roberto Bautista Agut, ki je po petih napornih nizih prekrižal načrte Hrvatu Marinu Čiliću. V četrtfinale se je uvrstil tudi mladi Američan Frances Tiafoe. Ravno na 21. rojstni dan.

Ashleigh Barty
Sportal Ameriška debitantka ponižala Kerberjevo, slovo Šarapove, Slovenki napredovali

20-letni Grk Stefanos Cicipas je v osmini finala izločil 17 let starejšega Rogerja Federerja. Švicar je dobil prvi niz po razburljivem boju. V podaljšani igri je v igri živcev boljši s 13:11. V drugem nizu mu je mladi Grk vrnil udarec. Čeprav se je večkrat znašel v izgubljenem položaju in ubranil več zaključnih žogic, je izsilil podaljšano igro in v njej premagal slovitega tekmeca s 7:3.

Izenačeni dvoboj je potekal tudi v tretjem nizu, v katerem je Grk v 12. igri odvzel servis šestkratnemu zmagovalcu OP Avstralije in dobil niz s 7:5, v četrtem pa je dobil podaljšano igro (7:5) in poskrbel za največjo zmago kariere.

Sportal Tudi za Federerja velja red, zaustavil ga je varnostnik #video

Drugi nosilec turnirja Rafael Nadal je navdušil s predstavo proti Tomašu Berdychu. Izkušeni Čeh, ki je na OP Avstralije že dvakrat igral v polfinalu, je bil nemočen. V uvodnih dveh nizih je osvojil le eno igro, nato pa si je Španec priigral vozovnico za četrtfinale z zmago v podaljšani igri tretjega niza, ki jo je dobil s 7:4. 

Roberto Bautista Agut je prekrižal načrte šestemu nosilcu. | Foto: Reuters Roberto Bautista Agut je prekrižal načrte šestemu nosilcu. Foto: Reuters

Španec Roberto Bautista Agut, trenutno 23. igralec sveta, je poskrbel za največji uspeh na OP Avstralije. Prebil se je v četrtfinale in prekrižal načrte najboljšemu Hrvatu Marinu Čiliću, ki je lani zaigral v finalu.

Ne spreglejte