Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2020,
7.17

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

Natisni članek

Naomi Osaka Coco Gauff OP Avstralije

Petek, 24. 1. 2020, 7.17

4 leta, 3 mesece

OP Avstralije (WTA), 5. dan

Veliko presenečenje: čudežna deklica izločila lansko zmagovalko Melbourna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72
Coco Gauff | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Komaj 15-letna Coco Gauff je premagala Naomi Osako, lansko zmagovalko OP Avstralije, in poskrbela še za eno veliko presenečenje tega dneva. Pred tem smo lahko videli poraz prve dame ženskega tenisa Serene Williams, ki jo je v 3. krogu odpravila 27. nosilka, Kitajka Wang Qiang. Izgubila je tudi nekdanja številka 1, Danka Caroline Wozniacki, ki je s porazom proti Tunizijki Ons Jabeur končala kariero. Vse štiri slovenske predstavnice v igri dvojic so izgubile.

Roger Federer
Sportal Drama v Avstraliji: Federer vstal od mrtvih

Coco Gauff je izločila Naomi Osako, lansko zmagovalko OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Coco Gauff je izločila Naomi Osako, lansko zmagovalko OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

Še sama ne more verjeti

Pravico osrednjega igrišča sta peti dan turnirja dobili tudi Coco Gauff in Naomi Osaka, igralki, ki v zadnjem obdobju polnita teniške tribune. Potem ko je lani na OP ZDA zmagala Japonka, je bila tokrat veliko boljša nasprotnica šele 15-letna Coco, ki je Osako premagala v dveh nizih (6:3, 6:4). Dvoboj je trajal le eno uro in osem minut.

Nad zmago je bila presenečena tudi mlada Američanka, ki je med drugim dejala, da ji ob vseh uspehih pomaga edinstveno avstralsko občinstvo. "Še pred dvema letoma sem na mladinskem OP Avstralije izgubila v prvem krogu, danes pa sem že tukaj," je takoj po tekmi dejala Gauffova, ki se je povsem zasluženo uvrstila v osmino finala turnirja.

Serena Williams | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Serena je priznala, da je naredila preveč napak

Serena Williams, sicer sedemkratna zmagovalka v Melbournu, je s 4:6, 7:6 (2) in 5:7 izgubila proti 28-letni kitajski tekmici, ki je prikazala zelo zanesljivo predstavo z le malo neizsiljenimi napakami.

"Danes sem preprosto naredila preveč napak, da bi me lahko imenovali profesionalna športnica," je dejala Williamsova po dvoboju.

Američanka se je sicer pri zaostanku za niz in odvzem servisa vseeno vrnila v igro v drugem nizu ter končno odvzela tekmici začetni udarec, ko je Wangova servirala za zmago pri 5:4. Izsilila je odločilni, tretji niz.

 Mlada Kitajka Qiang Wang je presenetila prvo damo svetovnega tenisa.  | Foto: Getty Images Mlada Kitajka Qiang Wang je presenetila prvo damo svetovnega tenisa. Foto: Getty Images

Nato je Američanka izgubila svoj servis pri 5:6 v tretjem nizu in podelila tekmici vstopnico za preboj med 16 najboljših igralk, sama pa se prvič po letu 2006 poslovila že v tretjem krogu OP Avstralije.

Williamsova je bila prva favoritinja na stavnicah za letošnji naslov v Melbournu, a je naletela na (preveč) odločno Wangovo, ki je lani, na njunem edinem medsebojnem obračunu pred današnjim, osvojila le eno igro. V četrtfinalu OP ZDA jo je namreč Williamsova po le 44 minutah igre premagala s 6:1 in 6:0.

"Moja ekipa je verjela vame, ves čas je vedela, da tudi meni lahko uspe preboj. Po porazu na OP ZDA sem trdo delala in danes se lahko le zahvalim trenerski ekipi," je dejala Kitajka.

Za še eno presenečenje dneva je poskrbela Grkinja Maria Sakkari, ki je s 6:4 in 6:4 izločila deseto nosilko, Američanko Madison Keys.

Caroline Wozniacki s porazom končala kariero

Dan je zaznamovala tudi nekdanja številka 1, Danka Caroline Wozniacki, zmagovalka OP Avstralije 2018, ki je s porazom v tretjem krogu Melbourna proti Tunizijki Ons Jabeur končala kariero.

Wozniackijeva odigrala svoj zadnji turnir

"Vedno sem bila igralka, ki je tudi ob zaostanku verjela, da lahko dvoboj preobrne in zmaga, a danes mi je šla nekajkrat skozi glavo misel: 'Joj, pa ne, da je bil to moj zadnji udarec.' Nisem si želela, da bi bil zadnji," je v solzah dejala Wozniackijeva po dvoboju.

V slovo so ji pomahali številni zvezdniki tenisa:

"Mislim, da mi sam rezultat današnje tekme, zadnje v kariere, ne pomeni veliko, pomembneje je, kako sem dvoboj odigrala, kako sem se borila, to, da sem dala vse od sebe. Želela sem si biti na igrišču. Naredila sem vse za to ... Po tem sem slovela vso kariero," je še dejala 29-letna danska igralka, ki je decembra napovedala, da bo OP Avstralije njen zadnji turnir kariere.

Poraz za Slovenke v igri dvojic

Ponoči so v igri dvojic igrale tudi štiri Slovenke, a so bile vse neuspešne. Katarina Srebotnik je v paru z Avstralko Monique Adamczak izgubila proti španski navezi. Georgini Garcia-Perez in Sari Sorribes Tormo sta slavili s 6:2 in 6:4.

Andreja Klepač je združila moči s Čehinjo Lucie Hradecko ter v prvem krogu proti Japonkama Nao Hibino in Makoto Ninomija izgubila s 4:6 in 0:6.

Tamara Zidanšek, ki je v sredo končala dvoboje v posamični konkurenci, je v dvojicah igrala z Mario Bouzkovo, a potegnila krajšo. Njuni nasprotnici Su-Wei Hsieh in Barbora Strycova sta zmagali s 6:3, 7:5.

Dalila Jakupović (desno) in Raluca Olaru sta izgubili proti drugima nosilkama, Madžarki Timea Babos in Francozinji Kristini Mladenović, ki sta zmagali s 7:5 in 6:3. | Foto: Getty Images Dalila Jakupović (desno) in Raluca Olaru sta izgubili proti drugima nosilkama, Madžarki Timea Babos in Francozinji Kristini Mladenović, ki sta zmagali s 7:5 in 6:3. Foto: Getty Images

Dan se je slabo končal tudi za slovensko-romunski par Dalila Jakupović - Raluca Olaru. Na uvodu prvenstva dvojic sta bili zanju usodni drugi nosilki, Madžarka Timea Babos in Francozinja Kristina Mladenović, ki sta zmagali s 7:5 in 6:3.

Ne spreglejte