Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2023,
7.50

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Madison Keys Grand Slam tenis Arina Sabalenka OP ZDA

Četrtek, 7. 9. 2023, 7.50

8 mesecev, 1 teden

OP ZDA, 10. dan (WTA)

Sabalenka še naprej zanesljiva, Američanka ruši vse pred seboj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Arina Sabalenka | Arina Sabalenka se je tretjič zapored uvrstila v polfinale OP ZDA. Se bo prvič prebila do finala? | Foto Guliverimage

Arina Sabalenka se je tretjič zapored uvrstila v polfinale OP ZDA. Se bo prvič prebila do finala?

Foto: Guliverimage

V ženskem delu teniškega OP ZDA sta bila na sporedu zadnja četrtfinalna obračuna. Na prvem je druga nosilka Arina Sabalenka, ki bo od prihodnjega tedna prva igralka sveta, s 6:1 in 6:4 premagala kitajsko tekmico Zheng Qinwen. Belorusinja se je tretjič zapored uvrstila v polfinale tega grand slama. Madison Keys pa je bila boljša od Čehinje Markete Vondroušove s 6:1 in 6:4.

Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz je pripravljen na veliko bitko, v polfinalu tudi Medvedjev

Arina Sabalenka letos dominira na igriščih Flushing Meadows. Belorusinja na poti do letošnjega četrtfinala še ni oddala niza, saj je vse nasprotnice do zdaj zlahka premagala. Podobno je bilo tudi v četrtfinalu, v katerem ji je nasproti stala Kitajka Zheng Qinwen, ki se je prvič uvrstila v četrtfinale turnirja za grand slam, potem ko je v prejšnjem krogu nekoliko presenetljivo premagala finalistko letošnjega Wimbledona Ons Jabeur. 

Belorusinja je prvi niz dobila zlahka, s 6:1, v drugem pa se ji je tekmica bolje upirala, a Sabalenka je na koncu potrebovala zgolj uro in deset minut za svoj tretji zaporedni polfinale OP ZDA. Se bo prvič uvrstila tudi v finale tega grand slama?

"Danes sem prav gotovo igrala odlično. Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo. Zdaj sem si sama dala priložnost, da letos polfinale odigram bolje. O številki ena ne razmišljam. Tukaj me čakajo druge stvari. Po turnirju bo časa za to dovolj," je po tekmi povedala zmagovalka, zdaj tudi prva favoritinja za končno zmago. Sabalenka je do zdaj osvojila en grand slam, letošnji OP Avstralije.

Bila je agresivna od prve do zadnje žoge

Američanka se je tretjič uvrstila v polfinale v Flushing Meadowsu. | Foto: Guliverimage Američanka se je tretjič uvrstila v polfinale v Flushing Meadowsu. Foto: Guliverimage

Madison Keys, 17. nosilka turnirja v New Yorku, ruši vse ovire pred seboj. Njena zadnja žrtev je bila letošnja zmagovalka Wimbledona Marketa Vondroušova, ki jo je premagala po uri in 26 minutah. Američanka se je tretjič uvrstila v polfinale v Flushing Meadowsu, leta 2018 jo je premagala Japonka Naomi Osaka, leto pred tem pa je premagala CoCo Vandeweghe, nato pa v finalu klonila proti rojakinji Sloane Stephens.

V današnjem četrtfinalnem dvoboju je na kolena po hudem boju položila Vondroušovo, ki med dvobojem ni unovčila kar devet priložnosti za odvzem igre. "Madison je bila enostavno predobra," je po dvoboju športno priznala Čehinja, prva nepostavljena igralka, ki je osvojila bržkone največji turnir na svetu v Wimbledonu.

"Od prve do zadnje žoge sem bila agresivna, kar se mi je obrestovalo," je dejala Keysova, ki jo v naslednjem dvoboju čaka Sabalenka. Njun zadnji dvoboj v Wimbledonu se je v četrtfinalu končal z zmago Belorusinje, pred novim medsebojnim dvobojem pa je Keysova dejala: "Čaka me izjemno zahteven obračun. Na njem bo veliko težkih in močnih udarcev, točke pa ne bodo pretirano dolge."

OP ZDA, WTA, četrtfinale:

Arina Sabalenka (Blr, 2) : Zheng Qinwen (Kit, 23) 6:1, 6:4
Marketa Vondrousova (Češ, 9) : Madison Keys (ZDA, 7) 6:1, 6:4.

 
OP ZDA Coco Gauff
Sportal Kot nekoč Serena: Gauff v dobri uri prvič v polfinale
Novak Đoković OP ZDA
Sportal Đoković in Shelton pisala zgodovino v New Yorku
Ne spreglejte