Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2018,
7.14

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Natisni članek

WTA teniški globus

Sobota, 1. 9. 2018, 7.14

5 let, 8 mesecev

OP ZDA (WTA), 5. DAN

Serena po dvoboju s sestro Venus: Samo da je mimo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Serena Williams | Serena Williams je v 3. krogu OP ZDA zlahka ugnala starejšo sestro Venus in napredovala v osmino finala, kjer jo čaka Kaia Kanepi. | Foto Getty Images

Serena Williams je v 3. krogu OP ZDA zlahka ugnala starejšo sestro Venus in napredovala v osmino finala, kjer jo čaka Kaia Kanepi.

Foto: Getty Images

Peti dan OP ZDA je prinesel zanimiv sestrski obračun, ki se je končal z zmago Serene Williams. Ta je zlahka (6:1, 6:2) strla odpor starejše sestre Venus. Zmagala je tudi tretja nosilka Sloane Stephens, ki je z 2:0 v nizih izločila Viktorijo Azarenko. Teniški večer v New Yorku je imel tudi slovenski pridih. Dalila Jakupović je v paru z Rusinjo Irino Hromačevo premagala ameriško navezo Jennifer Brady-Asio Muhammad in že napredovala v tretji krog.

To je bil skupno že 30. medsebojni obračun sester Williams. Več zmag ima po današnji Serena (18). Starejša Venus se je proti sestri Sereni zdela dokaj nemočna. Uvodni dvoboj večernega sporeda se je s 6:1 in 6:2 končal že po uri in 12 minutah. Serena, ki je zaradi zvina gležnja med igro potrebovala pomoč fizioterapevta, se bo v osmini finala pomerila s Kaio Kanepi, zmagovalko obračuna s prvo igralko sveta Simono Halep.

Serena Williams | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Zdaj je zagotovo drugače"

"Zdaj, ko je dvoboj mimo, se počutim bolje. Vseeno je, ali bi zmagala ali izgubila, samo da je mimo," je olajšano po dvoboju povedal Serena, potem ko je svojo leto starejšo sestro odpihnila z igrišča. Serena, ki ima v vitrini 23 zmag za grand slam, na njune medsebojne dvoboje gleda nekoliko drugače.

"Zdaj je zagotovo drugače. Čutim, da si še vedno zelo želiva zmagati. Želeli sva si tudi, ko sva bili mlajši, ampak takrat sva imeli še veliko let pred seboj. Še vedno si želiva igrati, ampak nisva več stari 18 in 19 let, zato je zdaj malo drugače."

Lanska zmagovalka Sloane Stephens | Foto: Reuters Foto: Reuters je v tretjem krogu igrala proti Viktoriji Azarenki, ki se počasi vrača na stara pota. Američanka je Belorusinjo izločila brez izgubljenega niza.

Uspešna je bila tudi slovenska teniška igralka Dalila Jakupović. V paru z Rusinjo Irino Hromačevo je po dveh urah in sedmih minutah premagala ameriško navezo Jennifer Brady-Asio Muhammad s 7:5 in 6:4 in napredovala v tretji krog prvenstva.

Rafael Nadal
Sportal Epski dvoboj: Nadal se je z mladim Rusom mučil štiri ure in pol #video
Ne spreglejte