Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
29. 9. 2020,
8.13

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

1

Natisni članek

WTA Kaja Juvan OP Francije

Torek, 29. 9. 2020, 8.13

3 leta, 7 mesecev

OP Francije - po zmagi Kaje Juvan

Presenečenje na OP Francije: pa naj še kdo kaj reče o slovenski najstnici

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

1

Kaja Juvan | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Kaja Juvan, ena najperspektivnejših slovenskih teniških igralk, je v ponedeljek na OP Francije pripravila eno večjih presenečenj, ko je domov poslala Angelique Kerber, nekdanjo prvo igralko sveta in trikratno zmagovalko turnirjev za grand slam. Kaj je Kaja povedala po veliki in sploh prvi zmagi v Parizu?

Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan senzacionalno, Hercogova gladko, Zidanškova po hudem boju klonila

Kaja Juvan je na igrišču preživela dobro uro. | Foto: Gulliver/Getty Images Kaja Juvan je na igrišču preživela dobro uro. Foto: Gulliver/Getty Images

Zares uspešen dan za slovenski tenis

Ponedeljek je bil za slovenski tenis zelo uspešen dan, saj so se kar trije slovenski igralci uvrstili v drugi krog najprestižnejšega turnirja na pesku – OP Francije. Naprej so se uvrstili Kaja Juvan, Polona Hercog in Aljaž Bedene. Žal ni uspelo Tamari Zidanšek, ki je bila proti Grabine Muguruza, eni glavnih favoritinj za zmago v Parizu, na pragu zmage, a ji je na koncu zelo malo zmanjkalo.

V ključnih trenutkih je ostala osredotočena. | Foto: Gulliver/Getty Images V ključnih trenutkih je ostala osredotočena. Foto: Gulliver/Getty Images Čakali sta tri ure, da sta lahko stopili na igrišče

Če nekateri do včeraj še niso verjeli v zmožnosti Kaje Juvan, jim je ta v ponedeljek proti Angelique Kerber še enkrat dokazala, da je igralka, o kateri bi lahko v prihodnje še veliko slišali. Devetnajstletna Juvanova je v ponedeljek na igriščih Roland Garrosa pripravila eno večjih presenečenj dneva, ko je premagala nekdanjo prvo igralko sveta. Lani se je Kaja na glavni del OP Francije prebila kot srečna poraženka in izgubila v uvodnem krogu. Nase pa je opozorila v Wimbledonu, ko je Sereni Williams vzela niz.

"Vseeno mi je, koga dobim v žrebu, ampak ko igraš proti nasprotnici, ki ima celo vrsto lovorik, si rečeš: 'V redu, gledala sem jo po televiziji, ko sem bila še majhna, ampak zdaj moram ostati osredotočena nase.' Naredila sem torej, kar je bilo treba narediti," je na novinarski konferenci uvodoma povedala Juvanova, ki je med drugim poudarila, da sta morali z Angelique čakati kar tri ure, preden sta lahko stopili na igrišče.

Izkušnja s Sereno Williams ji je pomagala

Naša igralka Nemki ni dopustila, da bi našla ritem, in vseskozi nanjo izvajala pritisk. V prvem nizu je Juvanovi v osmi igri uspel "break" in je povedla s 5:3. Tega vodstva ni zapravila in uvodni niz dobila po 37 minutah, izid pa je bil 6:3. V drugem nizu smo lahko spremljali enosmerni promet naše igralke, saj je že takoj povedla s 3:0. V nadaljevanju dvoboja smo videli še nekaj preobratov, a Kaja vodstva ni izpustila iz rok ter se po eni uri in osmih minutah veselila svoje prve zmage na pariškem pesku. Dvoboj se je končal z izidom 6:3, 6:3.

"Ponosna sem na to, kako sem se odzvala. Ni me bilo strah. Dvoboj s Sereno Williams mi je seveda pomagal, da sem ostala mirna, in to je tudi nova motivacija. To leto je zelo težko, zelo težko je za vse tukaj. Hladno je in vlažno, moraš ostati ogret. Letos poskušamo igrati tenis, igrati dvoboje in preživeti to leto. To je glavni cilj," je še povedala Ljubljančanka, ki bo v drugem krogu igrala proti Clari Burel, 357. igralki sveta iz Francije.

Angelique Kerber je bila videti povsem nemočna. | Foto: Gulliver/Getty Images Angelique Kerber je bila videti povsem nemočna. Foto: Gulliver/Getty Images

Kerberjeva priznala: Zelo dobro je igrala

Angelique Kerber je do zdaj na turnirjih velike četverice zmagala v Avstraliji, Wimbledonu in na OP ZDA, medtem ko je v Parizu dvakrat igrala v četrtfinalu. V zadnjih petih letih se je v Parizu kar štirikrat poslovila v prvem krogu. Dvaintridesetletna nemška igralka je po dvoboju dejala, da ni mogla najti pravega ritma, sploh na začetku prvega niza.

"Igrala je zelo dobro. V prvih igrah si se moral navaditi na razmere, potem je prišel mrak. Ni mi bilo lahko, še posebej ne pri gibanju," je povedala Kerberjeva, ki bo še iskala razloge za svoj poraz, saj se zaveda, da na igrišču ni bila prava.

Aljaž Bedene
Sportal Bedene po epski bitki v drugi krog, Nadal začel pohod na 13. pariški naslov
Viktorija Azarenka
Sportal Nemogoče razmere: "Ali se šalite? Ne vidite, kaj se dogaja?" #video
Ne spreglejte