Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2023,
10.42

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Novak Đoković Holger Rune Boris Becker

Sreda, 18. 10. 2023, 10.42

7 mesecev, 1 teden

Se nekdanji trener Đokovića po izhodu iz zapora vrača v stare tirnice?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Boris Becker | Se legendarni Nemec vrača v trenerske vode? | Foto Guliverimage

Se legendarni Nemec vrača v trenerske vode?

Foto: Guliverimage

Vse kaže, da bi se Boris Becker, nekdanji legendarni teniški igralec, lahko kmalu vrnil k trenerskemu poslu. Spomnimo, da je Becker pred leti zelo uspešno sodeloval z Novakom Đokovićem.

Boris Becker je osem mesecev preživel v zaporu. | Foto: Reuters Boris Becker je osem mesecev preživel v zaporu. Foto: Reuters

Za Borisom Beckerjem je težko obdobje. Osem mesecev je moral preživeti za zapahi, potem ko je bil obsojen zaradi skrivanja 2,5 milijona funtov (približno 2,8 milijona evrov) premoženja in posojil, da bi se izognil plačilu dolgov. Prav tako so ga po izhodu iz zapora izgnali iz Velike Britanije.

Nekaj mesecev po vrnitvi v Nemčijo se je vrnil k strokovnemu komentiranju na nemškem Eurosportu, zdaj pa se zdi, da bo Becker naredil še korak naprej in se vrnil v trenerske vode. V prihodnje bi lahko sodeloval s Holgerjem Runejem, enem največjih talentov na turneji. Rune je namreč pred kratkim sporočil, da je prekinili sodelovanje s francoskim strokovnjakom Patrickom Mouratogloujem.

Holger Rune | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Razšel se je s Francozom, bo zdaj v njegovi ekipi Becker?

Čeprav je Danec letos osvojil svoj prvi turnir serije masters in se povzpel na četrto mesto lestvice ATP, sta se odločila, da gresta vsak svojo pot, kar ni bilo nobeno večje presenečenje. Rune je imel v zadnjih mesecih težave s poškodbami in dobil le en dvoboj po četrtfinalu v Wimbledonu.

A zdi se, da je 20-letnik že našel okrepitev v svoji ekipi, potem ko je v Monaku treniral z Borisom Beckerjem, šestkratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam. Rune je na družbenih omrežjih objavil fotografijo v družbi Beckerja in zapisal: "Odličen teden treninga v Monaku."

Mama mladega zvezdnika je za Ekstra Bladet povedala, da je bil Becker prisoten zato, ker je trener Lars Holger na Danskem, vendar ostajajo namigovanja, da bi 55-letni Nemec lahko postal stalni član štaba trenutno šestega igralca sveta.

Boris Becker in Novak Đoković | Foto: Reuters Boris Becker in Novak Đoković Foto: Reuters

Zelo uspešno je sodeloval z Đokovićem

Boris Becker se je v preteklosti zelo izkazal v trenerski vlogi, potem ko je od leta 2014 do leta 2016 treniral Novaka Đokovića. Skupaj sta v tem času osvojila šest turnirjev za grand slam. Holger Rune trenutno igra na turnirju v Stockholmu, kjer je lani tudi zmagal. V sredo se bo v osmini finala pomeril s Srbom Miomirjem Kecmanovićem.

Preberite še:

Goran Ivanišević
Sportal Kaj se dogaja med Đokovićem in Ivaniševićem?
OP ZDA polfinale Novak Đoković
Sportal Đoković zanesljivo na vrhu, med 500 le en Slovenec
Djokovic Nadal
Sportal Srb ne želi pogrevati vroče teme o Nadalu, a se z njim vsekakor ne strinja
Ne spreglejte