Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 12. 2023,
7.32

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

teniški globus ATP Nick Kyrgios

Sobota, 9. 12. 2023, 7.32

4 mesece, 2 tedna

Spet ga ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Nick Kyrgios | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Teniški zvezdnik Nick Kyrgios zaradi poškodb že drugo leto zapored ne bo mogel igrati na OP Avstralije, prvem turnirju za grand slam v novi sezoni. Avstralec je že lani izpustil vso sezono.

Kyrgios je moral lani na operacijo levega kolena in skoraj nič ni igral. Pravzaprav je lani odigral le en dvoboj, saj so ga vseskozi pestile poškodbe. Dvoboj je odigral na turnirju v Stuttgartu, kjer ga je v uvodnem krogu premagal Kitajec Vu Jibing.

Prav tako je moral izpustiti OP Francije, potem ko si je med krajo njegovega avtomobila poškodoval stopalo. Wimbledon je zaradi težav z zapestjem zapustil še pred začetkom turnirja, prav tako je moral izpustiti OP ZDA.

V teh trenutkih mu še zdaleč ni lahko. | Foto: AP / Guliverimage V teh trenutkih mu še zdaleč ni lahko. Foto: AP / Guliverimage

Srce se mu para

Finalistu Wimbledona iz leta 2022 v tem trenutku ni lahko in priznava, da preživlja težke čase. "To je zame veliko razočaranje, vendar ne bom mogel igrati na OP Avstralije," je 28-letni Avstralec sporočil na spletni platformi OnlyFans, ki se ji je pridružil dan pred tem.

"Srce se mi para. Od tam imam toliko neverjetnih spominov in res si želim, da bi lahko spet igral na najvišji ravni. Za to potrebujem nekoliko več časa. Bil sem tako blizu temu, da zmagam na turnirju za grand slam. Svojemu telesu želim zagotoviti, da bo imelo dovolj časa, da se lahko vrnem. Čeprav letos ne bom tekmoval na OP Avstralije, bom še vedno zraven, komentiral tekme," je še sporočil Avstralec.

Odsotnost Kyrgiosa je zagotovo velik udarec za organizatorje OP Avstralije, saj je eden najbolj priljubljenih igralcev na turneji in spada med favorite za zmago na prestižnem turnirju.

Rod Leaver Arena - Melbourne, OP Avstralije | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Začenja se sredi januarja

Australian Open bo od 14. do 28. januarja v Melbourne Parku. Belorusinja Arina Sabalenka bo branila naslov med posameznicami, srbski teniški zvezdnik Đoković pa v moški posamični konkurenci.

Na seznamu za turnir v Melbournu 2024 sta tako Španec Rafael Nadal kot Japonka Naomi Osaka.

S posebnim povabilom bo nastopila Danka Caroline Wozniacki. Zmagovalka OP Avstralije 2018 bo prvič po štirih letih zaigrala v Melbournu.

Nick Kyrgios
Sportal Avstralski teniški zvezdnik gre na OnlyFans
Ariana Geerlings
Sportal Izpoved 18-letnice: kaj se dogaja na akademiji Rafaela Nadala?
Hamad Međedović
Sportal Turnir naslednje generacije Međedoviću
Ne spreglejte