Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2007,
20.00

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2007, 20.00

8 let, 1 mesec

Srebotnikove ne bo na OI v Pekingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je predstavila načrte za prihodnjo, ki se bo zanjo začela že prvi dan novega leta, ko bo nastopila na turnirju v Aucklandu na Novi Zelandiji.

Srebotnikova je povedala, da želi v novi sezoni zadržati uvrstitev med 20 in 30 najboljšimi igralkami sveta, da hoče zmagati med dvojicami na enem od turnirjev za veliki slam ter da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pekingu.

Sladko-kisli spomini na Portorož

"Za menoj je uspešna sezona, podobna letu 2006, ko nisem osvojila nobenega turnirja med posameznicami, s stališča dvojic pa še nekoliko boljša. Z veseljem se spominjam turnirja v Portorožu, kjer sem na žalost izgubila v finalu, ter nastopa v Madridu na zaključnem mastersu sezone dvojic. Na tovrstnem tekmovanju sem sicer nekoč že nastopila, toda tedaj se nas je tja uvrstilo osem parov, letos pa zgolj štirje. Mislim, da je nastop na takšnem turnirju velika čast in priznanje. Žal se je sezona s tem malce podaljšala, tako da sem imela na voljo zgolj štiri tedne odmora oziroma priprav na novo sezono," je povedala Srebotnikova.

Velenjčanka, ki sicer največ prostega časa preživi v Mariboru, stalno bivališče pa ima zaradi davčnih olajšav v Dubaju, je sezono zaključila na 26. mestu med posameznicami in četrtem v parih. V "singlih" je bila dvakrat finalistka (Portorož), trikrat je nastopila v četrtfinalu (Sydney, Charleston, Stanford), trikrat pa se je prebila do tretjega kroga na turnirjih za veliki slam (Avstralija, Francija, Wimbledon). Veliko bolj uspešna je bila v igri parov. Osvojila je tri turnirje (Gold Coast, Amelia Island, Tokio), štirikrat je nastopila v finalu ter devetkrat v polfinalu. Med mešanimi dvojicami je v paru z Nenadom Zimonjićem igrala v finalu odprtega prvenstva Francije v Parizu. Skupno je med posameznicami zabeležila 29 zmag in 24 porazov, v dvojicam pa je imela izkupiček 43-14.

V novi sezoni ohraniti uvrstitev

"V novi sezoni si najprej želim zdravja, na tekmovalnem področju pa bi rada ohranila uvrstitev med 20. in 30. mestom na svetu. Seveda si želim tudi preboja malo višje, vendar pa o tem odločajo malenkosti in trenutni navdih. Potrudila se bom, vendar pa višje uvrstitve ne morem obljubiti. Zelo si želim zmagati v Portorožu ter slaviti med dvojicami na enem od velikih turnirjev," pravi Srebotnikova, ki bo še naprej trenirala pod vodstvom trenerke iz Srbije Biljane Veselinović.

Zaradi razporeda turnirjev, ki ga s trenerko pripravita že pred sezono, se je Srebotnikova odločila, da ne bo nastopila na pokalu Fed ter olimpijskih igrah. Medtem ko je odločitev za ne nastop v ženski različici Davisovega pokala razumljiva, saj je Mednarodna teniška zveza (ITF) spremenila termin tekmovanja in ga iz aprila predstavila na konec januarja, ko so vse najboljše igralke na odprtem prvenstvu Avstralije, pa je vest o odpovedi nastopa na olimpijskih igrah veliko presenečenje.

Za medaljo na OI brez realnih možnosti

"Z Biljano sva se tako odločili, ker so olimpijske igre neposredno pred odprtim prvenstvom ZDA. Če bi nastopila v Pekingu, bi morala izpustiti štiri tedne priprav v ZDA in dvakrat prečkati Pacifiški ocean. Nimam več dvajset let, dvakrat sem že nastopila na olimpijskih igrah in ker nimam realnih možnosti za medaljo, sem odločila, da olimpijske igre izpustim," je dejala 26-letna Srebotnikova.

Sezono bo najboljša slovenska tenisačica začela v Aucklandu, jo nadaljevala v Sydneyju, 14. januarja pa jo že čaka prvi grand slam sezone v Melbournu. Iz Avstralije se bo preselila v Pariz, Doho in Dubaj, marca pa jo čaka ameriška turneja Miami - Amelia Island - Charleston. Po prvi tretjini sezone bosta s trenerko pretehtali izkupiček in odločili, kako naprej. V Melbournu bo Srebotnikova nastopila zgolj med posameznicami in v dvojicah, med mešanimi pari pa se bo preizkusila le v Parizu in New Yorku.

Ne spreglejte