Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2022,
16.04

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

tenis Tamara Zidanšek

Četrtek, 2. 6. 2022, 16.04

1 leto, 11 mesecev

Tamara Zidanšek spregovorila o težavah zaradi koronavirusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Tamara Zidanšek | Zidanškova bo naslednji teden nastopila na Nizozemskem. | Foto Guliverimage

Zidanškova bo naslednji teden nastopila na Nizozemskem.

Foto: Guliverimage

Tamara Zidanšek je le še ta teden najvišje uvrščena slovenska teniška igralka. Ker bo izgubila točke za lanski nastop v polfinalu Rolanda Garrosa, bo žezlo prvega loparja Slovenije prepustila Kaji Juvan. Kljub temu je zadovoljna s svojim nastopom v Parizu, misli in priprave pa je že usmerila v travnati del sezone.

Štiriindvajsetletna Konjičanka je na novinarski konferenci v prostorih Avtotehne VIS - salon Peugeot spregovorila o boju s covidom-19, nastopu na odprtem prvenstvu Francije, pripravah na Wimbledon, predstavila pa je tudi svoje izkušnje s sponzorskim vozilom ter javno lansirala svojo prvo spletno stran www.tamarazidansek.si.

"Izkušnja z lanskega turnirja v Franciji obuja čudovite spomine. Ogromno sem se naučila o sebi in tenisu," pravi Zidanškova, ki se na turnir v Parizu zaradi dolgotrajnega covida ni mogla pripraviti, kot bi sama želela. "Pri covidu je bilo najtežje pomanjkanje treningov. Nisem imela kondicije in nisem bila sposobna trenirati, da bi pridobila kondicijo. Trudila sem se po najboljših močeh in vložila vse, kar sem lahko," je povedala Zidanškova.

"Glede na zadnje obdobje sem z nastopom na Rolandu Garrosu kar zadovoljna. Glavni izziv je bil spraviti se nazaj v formo. Rezultat bi lahko bil boljši, seveda pa tudi slabši," je dodala Konjičanka, ki je uvodnem krogu gladko premagala Američanko Claire Liu, v drugem je bila prosta, saj je njena tekmica iz Egipta Majar Šerif predala dvoboj, v tretjem pa je morala priznati premoč kasnejši četrtfinalistki Američanki Jessici Pegula.

Glede na zadnje obdobje je z nastopom na Rolandu Garrosu kar zadovoljna.  | Foto: Reuters Glede na zadnje obdobje je z nastopom na Rolandu Garrosu kar zadovoljna. Foto: Reuters

Misli že usmerjene v travnati del sezone

Zidanškova, ki bo z zdajšnjega 25. mesta na svetu zdrsnila predvidoma na 62., Juvanova pa se bo povzpela na zanjo rekordno 61., je misli že usmerila v travnati del sezone. Naslednji teden bo nastopila na Nizozemskem.

Posebnost letošnjega Wimbledona je ukinitev točkovanja za lestvici WTA in ATP obeh krovnih zvez zaradi odločitve organizatorjev, da ruskim in beloruskim igralcem prepove nastope.

"Bojevali se bomo torej le za prestiž," pravi Zidanškova, ki dodaja, da zanjo to ni težava, saj si želi ustvariti bogato teniško kariero. "Veselim se igranja na travnatih površinah. Po prebolelem covidu imam dodatno motivacijo, da izboljšam kondicijo in teniško igro ter da se izkažem na vseh podlagah."

Preberite še:

Wesley Koolhof Ena Shibahara
Sportal Japonsko-nizozemsko zmagoslavje na OP Francije
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal tvegal, da je sploh prišel v Pariz
Iga Swiatek
Sportal Neverjeten niz Poljakinje se nadaljuje, v finalu jo bo izzvala Američanka
Ne spreglejte