Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
11.43

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Serena Williams Simona Halep teniški globus OP Avstralije

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 11.43

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 8. DAN

Serena Williams se je morala zelo potruditi za uvrstitev v četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Serena Williams | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Številni bi se lahko strinjali, da smo v ponedeljek gledali finale pred finalom. V areni Rod Laver sta se v osmini finala pomerili Simona Halep in Serena Williams. Na koncu je po izenačenem dvoboju zmagala Američanka. Japonka Naomi Osaka se je že prebila v četrtfinale, naša Andreja Klepač pa je izpadla v mešanih dvojicah.

Novak Đoković
Sportal Izmučeni Đoković po dobrih treh urah do četrtfinala #video

Serena Williams | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Ni šlo tako zlahka, kot je bilo sprva videti

Zagotovo je bilo veliko oči uprtih v dvoboj med Simono Halep, trenutno prvo igralko na svetu, in Sereno Williams, eno od najboljših igralk vseh časov. Na koncu je po treh nizih zasluženo zmagala Serena Williams, ki je tako še devetič v karieri premagala Romunko. Sprva je kazalo, da bo Serena brez težav premagala Simono Halep, potem ko je v uvodni igri oddala le eno igro. 

V drugem nizu je kazalo podobno. Triindvajsetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je v tretji igri naredila "break" in povedla z 2:1. Že v naslednji igri je Halepovi uspelo izenačiti na 2:2, ta je nato Američanki vzela servis v deseti igri in drugi niz dobila s 6:4.

V tretjem nizu smo gledali izenačeno igro. Odločilna je bila sedma igra, ko je 37-letna Serena Simoni Halep vzela servis. Tega vodstva ni spustila z rok in se je tako na koncu po eni uri in 48 minutah zasluženo veselila uvrstitve v četrtfinale.

Zahteven dvoboj

"Dvoboj je bil intenziven in zahteven. Simona je prva igralka sveta in obstaja razlog, da je tako. Za zmago sem morala pokazati vse svoje znanje, res sem zadovoljna s svojo igro, gledalci so lahko videli nekaj neverjetnih točk, tako svojih kot njenih. Nekaj takega sem potrebovala, zdaj sem precej večja optimistka za naprej," se je zmage veselila ameriška veteranka.

Naomi Osaka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Naomi Osaka je po treh nizih premagala Anastasijo Sevastovo

Letos je na igriščih OP Avstralije zelo suverena tudi Naomi Osaka. Japonka je bila uspešna tudi proti Anastasiji Sevastovi iz Latvije. Dvoboj se je končal po treh nizih, končni rezultat pa je bil 4:6, 6:3 in 6:4. Igralki sta na igrišču preživeli eno uro in 50 minut. Njena nasprotnica v četrtfinalu bo Ukrajinka Elina Svitolina, ki je v osmini finala po treh nizih premagala Madison Keys (6:2, 1:6, 6:2).

V mešanih dvojicah je nastopila tudi naša Andreja Klepač, a se je morala že posloviti. Njen partner v mešanih dvojicah je Francoz Edouard Roger-Vasselin. Od njiju sta bila boljša domačina Astra Sharma in John-Patrick Smith (6:4, 7:5).

Ne spreglejte