Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2023,
18.30

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Madison Keys tenis Tommy Paul Francisco Cerundolo

Sobota, 1. 7. 2023, 18.30

10 mesecev, 2 tedna

teniški globus, 1. julij

Cerundolo, prvi Argentinec z zmago na travi po 28 letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Francisco Cerundolo | Francisco Cerundolo  | Foto Reuters

Francisco Cerundolo

Foto: Reuters

Argentinec Francisco Cerundolo je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP v britanskem Eastbournu. V finalu je s 6:4, 1:6, 6:4 premagal Američana Tommyja Paula in postal prvi Argentinec po 28 letih z naslovom na travnatem turnirju. Na turnirju WTA v Eastbournu pa je zmagala Američanka Madison Keys.

Iga Swiatek
Sportal Preplah je bil odveč, z Igo Swiatek je vse v redu #video

Madison Keys | Foto: Reuters Madison Keys Foto: Reuters Američanka Madison Keys je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA v britanskem Eastbournu. Pred šestimi leti finalistka odprtega prvenstva ZDA je na zadnji stopnički turnirja premagala Rusinjo Darjo Kasatkino s 6:2, 7:6 (13). Tekmici sta se prvič pomerili na travnati podlagi, Američanka pa je slavila devetič na skupno enajstih medsebojnih tekmah.

Keysova je v Eastbournu slavila leta 2014 v sploh prvem finalu na najvišji ravni. Zdaj je osvojila tretji travnati turnir, skupno pa sedmega na vseh podlagah v 12 finalih. Kasatkina se bo kljub porazu v ponedeljek vrnila med najboljšo deseterico na svetovni teniški lestvici. V finalu je prav tako lovila sedmi naslov, a v 13. finalu ostala pri šestih lovorikah.

Francisco Cerundolo | Foto: Guliverimage Francisco Cerundolo Foto: Guliverimage V moški konkurenci je bil petkov polfinalni dvoboj prekinjen zaradi dežja v tretjem nizu, Argentinec Francisco Cerundolo je nato v soboto še eno igro in premagal Američana Mackenzieja McDonalda z 2:6, 7:5, 6:2. V drugem polfinalnem dvoboju Francoz Gregoire Barrer ni bil kos drugemu nosilcu Američanu Tommyju Paulu, ki je slavil z izidom 6:4, 6:3.

Ker se v ponedeljek začenja grand slam v Wimbledonu, je finale sledil že v soboto popoldne. In Cerundolo je Paula premagal s 6:4, 1:6 in 6:4. Postal je prvi Argentinec po 28 letih z naslovom na travnatem turnirju.  Nazadnje je to uspelo leta 1995 v Nottinghamu Javierju Franu. Pozneje ta korak ni uspel niti finalistu Wimbledona Davidu Nalbandianu niti zmagovalcu odprtega prvenstva ZDA Juanu Martinu Del Potru. Za 24-letnega Cerundola je to druga lovorika na najvišji ravni, potem ko je lani osvojil peščeni turnir v Bastadu. Letos je v finalu Lyona prav tako na pesku izgubil proti Francozu Arthurju Filsu.

Siniakovi turnir v Bad Homburgu

Katerina Siniakova je zmagovalka turnirja WTA v Bad Homburgu Čehinja je v finalu ugnala italijansko tekmico Lucio Bronzetti s 6:2 in 7:6 (5). Siniakova, 52. igralka sveta, je igrala v svojem osmem finalu in osvojila četrti naslov. Bronzetti, 65. igralka z lestvice WTA, pa ostaja pri eni turnirski zmagi, to je dosegla pred enim mesecem na pesku v Rabatu. Prva igralka sveta Poljakinja Iga Swiatek je v petek zaradi želodčnih težav predala dvoboj polfinala.

Eastbourne, WTA:

Finale:

Madison Keys (ZDA) - Darja Kasatkina (Rus/9) 6:2, 7:6 (13).

Eastbourne, ATP:

Finale:

Francisco Cerundolo (Arg/4) - Tommy Paul (ZDA/2) 6:4, 1:6, 6:4;

Polfinale:
Francisco Cerundolo (Arg/4) - Mackenzie McDonald (ZDA) 2:6, 7:5, 6:2;
Tommy Paul (ZDA/2) - Gregoire Barrere (Fra) 6:4, 6:3;

Bad Homburg, WTA:

Finale:

Katerina Siniakova (Češ) - Lucia Bronzetti (Ita) 6:2, 7:6 (5);

Santa Ponsa, ATP:

Finale:

Christopher Eubanks (ZDA) - Adrian Mannarino (Fra/4) 6:1, 6:4.

 
Kaja Juvan
Sportal Kaji Juvan je uspelo!
Ne spreglejte