Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2023,
7.50

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Alex Michelsen tenis

Nedelja, 23. 7. 2023, 7.50

10 mesecev, 2 tedna

Teniški globus, 22. julij

Srba izgubila polfinale Gstaada, 18-letni Michelsen prek Isnerja do prvega finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Pedro Cachin | Pedro Cachin | Foto Reuters

Pedro Cachin

Foto: Reuters

Končuje se prvi teniški teden po Wimbledonu. Finalista turnirja ATP v švicarskem Gstaadu sta Argentinec Pedro Cachin in Španec Albert Ramos. 18-letni Alex Michelsen je v Newportu izločil rojaka Johna Isnerja in si priigral svoj prvi finale. 

Kaja Juvan Budimpešta
Sportal Juvan po preobratu obstala v četrtfinalu Budimpešte

Južnoameričan Pedro Cachin je v polfinalu premagal Srba Hamada Medkedovića s 6:3 in 6:1, Španec Albert Ramos pa je bil boljši od drugopostavljenega Srba Miomirja Kecmanovića s 6:2 in 6:3.  Osemindvajsetletni Cachin bo v Švici naskakoval svojo prvo lovoriko na turnirjih ATP, sedem let starejši Ramos pa peto in drugo v Gstaadu po letu 2019. Pred tem je zmagal v Bastadu 2016, nato pa še v Estorilu 2021 in lani v Cordobi.

Prvi in drugi nosilec finalista Bastada

Norvežan Casper Ruud in Rus Andrej Rubljov pa sta se uvrstila v finale teniškega turnirja ATP v švedskem Bastadu. Prvopostavljeni Ruud je bil v prvem polfinalnem dvoboju boljši od Italijana Lorenza Musettija s 6:3 in 7:5, medtem ko je drugi nosilec iz Rusije ukanil Argentinca Francisca Cerundola s 7:6 (6), 6:7 (7) in 6:3. Štiriindvajsetletni Ruud bo v nedeljo naskakoval enajsto turnirsko zmago, leto dni starejši Rubljov pa štirinajsto.

Rusko-ukrajinski finale v Budimpešti

Rusinja Marija Timofejeva in Ukrajinka Katerina Baindl sta se uvrstili v veliki finale teniškega turnirja WTA v Budimpešti. Timofejeva je v polfinalu premagala Argentinko Nadio Podoroskajo s 7:6 (6), 3:6 in 6:3, Baindl pa Američanko Claire Liu s 7:5 in 7:6 (3). Devetnajstletna Timofejeva, ki je v četrtfinalu izločila Slovenko Kajo Juvan, se je prvič v svoji kratki poklicni teniški karieri uvrstila v veliki finale. 

Michelsen z zmago nad Isnerjem do prvega finala

18-letni Alex Michelsen je izločil Johna Isnerja in se uvrstil v svoj prvi finale. | Foto: Guliverimage 18-letni Alex Michelsen je izločil Johna Isnerja in se uvrstil v svoj prvi finale. Foto: Guliverimage

Za največje presenečenje teniškega turnirja v Newportu v ZDA je poskrbel domači najstnik Alex Michelsen. Osemnajstletnik je v polfinalu ugnal rojaka Johna Isnerja s 7:6 (6) in 6:4 in si prvič v karieri priigral finale.

Michelsen, ki je na turnirju ugnal tudi lanskega zmagovalca Maximea Cressyja, bo za zmago igral z drugim nosilcem Francozom Adrianom Mannarinom. Ta je v drugem polfinalu premagal rojaka Uga Humberta s 6:4 in 6:3.

Petintridesetletni Mannarino je letos junija že igral v finalu Mallorce, kjer pa ga je ustavil Američan Christopher Eubanks.

Zmagovalka Portoroža Paolini in Qinwen za krono v Palermu

Jasmine Paolini bo igral v finalu Palerma. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jasmine Paolini bo igral v finalu Palerma. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Italijanka Jasmine Paolini in Kitajka Zheng Qinwen sta finalistki teniškega turnirja WTA 250 v Palermu. Italijanka je v polfinalu ugnala Španko Saro Sorribes s 7:6 (6) in 6:0, drugopostavljena Kitajka pa tretjo nosilko Majar Šerif iz Egipta s 6:4, 4:6 in 6:1.

Sedemindvajsetletna Jasmine Paolini bo tretjič igrala v finalu in se borila za svoj drugi naslov. Doslej edino zmago je dosegla leta 2021 v Portorožu, kjer je v finalu premagala Američanko Alison Riske.

Kitajka na prvo turnirsko zmago še čaka. Lani je bila blizu v Tokiu, kjer jo je v finalu ustavila Rusinja Ljudmila Samsonova.

Gstaad, ATP:

Finale:

Pedro Cachin (Arg) - Hamad Medkedović (Srb) 6:3, 6:1;
Albert Ramos (Špa) - Miomir Kecmanović (Srb/2) 6:2, 6:3.

Bastad, ATP:

Polfinale:

Casper Ruud (Nor/1) - Lorenzo Musetti (Ita/3) 6:3, 7:5;
Andrej Rubljov (Rus/2) - Francisco Cerundolo (Arg/4) 7:6 (6), 6:7 (7), 6:3;

Budimpešta, WTA:

Polfinale:

Marija Timofejeva (Rus) - Nadia Podoroska (Arg/9) 7:6 (6), 3:6, 6:3;
Katerina Baindl (Ukr) - Claire Liu (ZDA) 7:5, 7:6 (3).

Newport, ATP:

Polfinale:

Alex Michelsen (ZDA) - John Isner (ZDA) 7:6 (6), 6:4;
Adrian Mannarino (Fra/2) - Ugo Humbert (Fra/3) 6:4, 6:3.

Palermo, WTA:

Polfinale:

Jasmine Paolini (Ita/5) - Sara Sorribes (Špa) 7:6 (6), 6:0;
Zheng Qinwen (Kit/2) - Mayar Sherif (Egi/3) 6:4, 4:6, 6:1.
Naomi Osaka
Sportal Zgolj dva tedna po porodu že trenira
Ne spreglejte