Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2024,
7.40

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Carlos Alcaraz Grigor Dimitrov WTA ATP Danielle Collins Alexander Zverev Miami teniški globus

Petek, 29. 3. 2024, 7.40

4 tedne, 1 dan

Teniški globus, 28. marec

Presenečenje v Miamiju, Alcaraz nemočen proti Bolgaru!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Grigor Dimitrov | Grigor Dimitrov je v četrtfinalu spektakla v Miamiju pristrigel krila Carlosu Alcarazu. | Foto Guliverimage

Grigor Dimitrov je v četrtfinalu spektakla v Miamiju pristrigel krila Carlosu Alcarazu.

Foto: Guliverimage

Grigor Dimitrov je na teniškem mastersu v Miamiju pripravil presenečenje in v četrtfinalu premagal prvega nosilca Carlosa Alcaraza. Bolgar, sicer 11. nosilec, je Španca premagal s 6:2 in 6:4 in se bo v polfinalu pomeril z Nemcem Alexandrom Zverevom. Ženski finale turnirja WTA 1000 je Danielle Collins - Jelena Ribakina.

Jannik Sinner
Sportal Obeta se poslastica, Sinner proti Medvedjevu

Izkušeni Bolgar Grigor Dimitrov je udarno začel in povedel s 3:0, Carlosu Alcarazu, ki je po zmagi v Indian Wellsu lovil zaporedni naslov, ni uspelo nadoknaditi zaostanka.

V drugem nizu se je sicer drugi igralec sveta vrnil v igro po zaostanku z 1:4, a je Dimitrovu znova uspel brejk, s čimer je zapečatil drugo zaporedno zmago nad Špancem po Šanghaju.

Bolgar izločil Španca, Nemec pa Madžara

"Na Kitajskem sem naredil več napak kot danes. Mislim, da je danes igral še bolje. Igral je zelo dobro. Na današnji tekmi nisem našel nobene rešitve. Njegova igra je bil popolna," je bolgarskemu tekmecu polaskal Alcaraz.

Dimitrova v polfinalu čaka Nemec Alexander Zverev. | Foto: Guliverimage Dimitrova v polfinalu čaka Nemec Alexander Zverev. Foto: Guliverimage

"Na splošno mislim, da moraš za zmago proti njemu igrati po svojih najboljših močeh. Tako pač je," pa je dejal Dimitrov: "V tekmo sem vstopil zelo osredotočen z izjemno jasno predstavo, kaj moram na igrišču narediti." "Na splošno mislim, da sva odigrala zelo dobro tekmo in vesel sem, da sem zmagal," je dodal Bolgar, ki se bo v polfinalu pomeril z Nemcem Alexandrom Zverevom.

Peti igralec sveta je gladko s 6:3 in 7:5 premagal Madžara Fabiana Marozsana (57. na lestvici ATP) in v žep pospravil vstopnico za polfinale. Madžar je na svoji poti izločil dva igralca iz prve deseterice, Danca Holgerja Runeja in Avstralca Alexa de Minaura, proti Zverevu pa mu je zmanjkalo goriva.

Branilec naslova Rus Danil Medvedjev se bo v drugem polfinalu in ponovitvi finala z odprtega prvenstva Avstralije pomeril z Italijanom Jannikom Sinnerjem.

Američanka pri 30 letih do uspeha kariere

V ženskem delu je Američanka Danielle Collins v polfinalu Miamija gladko s 6:3 in 6:2 premagala Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo, ki je v četrtem krogu premagala prvo igralko sveta, Poljakinjo Igo Swiatek, nato pa še peto igralko sveta, Američanko Jessico Pegula.

Američanka Danielle Collins se bo v finalu pomerila s Kazahstanko Jeleno Ribakino. | Foto: Guliverimage Američanka Danielle Collins se bo v finalu pomerila s Kazahstanko Jeleno Ribakino. Foto: Guliverimage

"Spremljala sem vse njene dvoboje na tem turnirju, zabavno jo je bilo gledati, saj imava zelo podoben slog igre. Težko je, kadar je tako," je po zmagi nad Aleksandrovo dejala Collins.

Collinsova, ki bo pri 30 letih igrala v svojem prvem finalu serije WTA 1000, se bo za naslov pomerila s Kazahstanko Jeleno Ribakino.

Pred tem je Ribakino do meja potisnila Belorusinja Viktorija Azarenka, preden je Kazahstanka zmagala s 6:4, 0:6 in 7:6 (2) in bo še drugo leto zapored zaigrala v finalu tega turnirja. Lani je izgubila proti Čehinji Petri Kvitovi.

* Miami, ATP 1000 (9.760.316 evrov):
- četrtfinale:

Alexander Zverev (Nem/4) - Fabian Marozsan (Mad) 6:3, 7:5;
Grigor Dimitrov (Bol/11) - Carlos Alcaraz (Špa/1) 6:2, 6:4;

* Miami, WTA 1000 (8.238.174 evrov):
- polfinale:

Jelena Ribakina (Kaz/4) - Viktorija Azarenka (Blr/32) 6:4, 0:6, 7:6 (2);
Danielle Collins (ZDA) - Jekaterina Aleksandrova (Rus/14) 6:3, 6:2.

Ne spreglejte