Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2020,
10.52

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

tenis

Torek, 19. 5. 2020, 10.52

4 leta

Najboljši slovenski teniški igralci organizirajo dobrodelni turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
tenis

Prvič v zgodovini samostojne Slovenije bo organiziran dobrodelni teniški turnir, pokal Mime Jaušovec, ki ga organizirajo slovenski teniški igralci. Na turnirju se bodo pomerili vsi najboljši slovenski igralci in igralke ter dvojice zadnjih let. Pokal Mime Jaušovec bo po koronavirusnem premoru potekal od 6. do 8. junija. Obeta se prava slovenska teniška poslastica.

Tekmovanje se bo imenovalo po Mimi Jaušovec, edini slovenski zmagovalki turnirja za veliki slam - OP Francije. | Foto: Vid Ponikvar Tekmovanje se bo imenovalo po Mimi Jaušovec, edini slovenski zmagovalki turnirja za veliki slam - OP Francije. Foto: Vid Ponikvar V treh dneh kar 21 teniških obračunov

V glavah nekaterih najboljših slovenskih teniških igralcev je kar nekaj časa zorela ideja, ki jo bodo v sodelovanju s Tenis Slovenija zdaj tudi uresničili. V treh dneh bo na sporedu 21 tekem, dvoboji bodo potekali v dveh skupinah - zahod in vzhod.

Turnir, poimenovan po Mimi Jauševec, bo dobrodelnega značaja. Kot so naknadno sporočili iz TZS, so njegovi organizatorji igralci, zveza pa ima vlogo partnerja. Sporočili so še, da bodo zbrana sredstva namenili Fundaciji, edine slovenske zmagovalke turnirja za veliki slam, prvakinje odprtega prvenstva Francije v Parizu pred 43 leti.

Prenose teniških dvobojev najboljših slovenskih igralcev in igralk po posebnem, skrajšanem sistemu tekmovanja, bodo prenašali na športnem programu SportKlub.

ITF za dodatno pomoč ogroženim igralcem

Mednarodna teniška zveza (ITF) je objavila, da se posveča dodatni pomoči za nižje uvrščene igralce, ki so najbolj ogroženi. Prihodkov za te igralce ni, odkar je pandemija novega koronavirusa ustavila izvedbo turnirjev.

Teniške organizacije ITF, ATP in WTA ter vodilni štirih največjih turnirjev v sezoni so v začetku maja zbrali več kot pet milijonov evrov za pomoč 800 nižje razvrščenim igralcem.

ITF je objavil, da bodo novi ukrepi vključevali tudi sklad za pomoč igralcem, uvrščenim med 500. in 700. mestom na lestvicah ATP in WTA, ki niso dobili pomoči iz drugih programov. Dodatne podrobnosti bodo razkrili po sestanku izvršnega odbora ITF drugega junija.

Novak Đoković
Sportal Te besede so jih šokirale: "Prijatelji, končal sem"
OP ZDA
Sportal Ameriška teniška zveza želi OP ZDA prirediti v New Yorku
 
Ne spreglejte