Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
2. 10. 2018,
12.49

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Serena Williams teniški globus WTA Sloane Stephens

Torek, 2. 10. 2018, 12.49

5 let, 7 mesecev

Vroče na teniških igriščih: Vmes je morala stopiti celo sodnica #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

V Pekingu trenutno poteka močan teniški turnir, kjer je precej vroče postalo že v prvem krogu med Američanko Sloane Stephens in Rusinjo Anastazijo Pavuljčenokovo. Igralki sta si izmenjali nekaj ostrih besed, padale so tudi hude kletvice. Rusinja je želela svojo nasprotnico v eni izmed točk z žogico zadeti.

Sloane Stephens, lanska zmagovalka OP ZDA, se je na turnirju v Pekingu že uvrstila v treti krog. Zelo buren dvoboj pa je imela že v uvodnem krogu, ko se je merila proti Rusinji Anastaziji Pavuljčenkovi. Ta je v drugem nizu, ko je Stephensova vodila s 5:2 in servirala za drugi niz, klicala svojega fizioterapevta. To je sicer dovoljeno, ampak ni v navadi.

Sloane Stephens | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Jaz sem nespoštljiva?

Američanka je bila prepričana, da je Rusinja imela umazano taktiko. To jo je tako iztirilo, da je izgubila naslednji dve igri. Pri rezultatu 5:4 in menjavi strani je Stephensova pristopila k mreži in svoji nasprotnici dejala, da to nikakor ni bila športna poteza.

"To je torej šport, ki ga igramo, ali ne? Poštena igra. To je res pomembno," je nekoliko sarkastično glavni sodnici Jenny Zhang pripomnila trenutno deveta igralka sveta. Ta je morala celo stopiti med igralki, ki sta si povedali nekaj ostrih besed.

"Jaz sem nespoštljiva? Kaj pa je nespoštljivo? Pri izidu 5:2 si klicala fizioterapevta in sploh poškodovana nisi," je razlagala Sloane Stephens. Pavuljčenokova pa ji je odgovorila: Kako veš, da nisem poškodovana?"

Sloane Stephens | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

"Pras*** me je želela zadeti!"

Vroča debata se je pozneje preselila tudi na igrišče. V tretjem nizu je imela Rusinja žogico za "smash" in namesto, da bi žogico poslala v stran, jo je usmerila neposredno na svojo nasprotnico. Sloane Stephens je žogico po čudežu uspelo vrniti in celo dobiti točko. Ta je pozneje pogledala proti svojemu taboru in izbruhnila: "Pras*** me je želela zadeti!"

Po treh nizih 6:7 (10), 6:4 in 6:4 je zmagala Sloane Stephens. Na koncu, ko sta si na mreži nasprotnici čestitali, je bilo videti, da sta se pomirili in zakopali bojno sekiro.

Serena Williams je poskrbela za enega največjih ekscesov na igrišču Serena Williams | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Pred kratkim je bilo zelo pestro v ženskem finalu OP ZDA, ko je povsem izgubila živce Serena Williams. Ta takrat ni napadla nasprotnice, ampak se je sporekla z glavnim sodnikom in poskrbela za enega največjih ekscesov v ženskem tenisu. Serena Williams je za letos že zaključila sezono.

Ne spreglejte