Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 7. 2022,
22.39

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Ons Jabeur Jule Niemeier Marie Bouzkova Ela Nala Milić Bor Artnak Andreja Klepač WTA Wimbledon

Nedelja, 3. 7. 2022, 22.39

1 leto, 10 mesecev

WIMBLEDON, WTA (7. DAN)

Uspeh kariere za Čehinjo in Nemki, Klepačeva v osmini finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Andreja Klepač, WTA Portorož | Andreja Klepač je imela v nedeljo dvojni spored v Wimbledonu. Najprej je bila uspešna, nato pa je priznala premoč v mešanih dvojicah. | Foto Vid Ponikvar

Andreja Klepač je imela v nedeljo dvojni spored v Wimbledonu. Najprej je bila uspešna, nato pa je priznala premoč v mešanih dvojicah.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska teniška igralka v konkurenci dvojic Andreja Klepač se je skupaj z Alexo Guarachi v ženskih parih uvrstila v osmino finala Wimbledona. Med najboljših osem so se med posameznicami kot prve uvrstile Tunizijka Ons Jabuer, Čehinja Marie Bouzkova ter Nemki Tatjana Maria in Jule Niemeier. Prva je izenačila svoj najboljši dosežek, druge pa so dosegle uspeh kariere.

Novak Đoković
Sportal Đokoviću gre v Wimbledonu vse kot po maslu

Najboljša slovenska teniška igralka v konkurenci dvojic Andreja Klepač se je skupaj s Čilenko Alexo Guarachi v ženskih parih uvrstila v osmino finala tretjega teniškega grand slama sezone v Wimbledonu. V drugem krogu sta 36-letna Slovenka in pet let mlajša Čilenka zanesljivo s 6:3, 6:2 ugnali francosko navezo Diane Parry/Alize Cornet.

Klepačeva in Guarachijeva, ki sta na sveti travi sedmi nosilki, nista imeli težav s Francozinjama, v dvoboju sta tekmicama kar šestkrat odvzeli servis, po tri v vsakem nizu. Dvoboj je trajal vsega 58 minut.

V boju za četrtfinalno vstopnico se bosta Slovenka in Čilenka udarili z devetima nosilkama Yi-Fan Xu in Zhaoxuan Yang, ki zastopata Kitajsko.

Krvnica Swiatkove se je maščevala Primorki

Klepačeva je kasneje odigrala še drugi dvoboj, in sicer v osmini finala mešanih dvojic, znova pa je bila tekmica Cornetova, ki je v soboto med posameznicami prekinila niz 37 zaporednih zmag Poljakinje Ige Swiatek. Tokrat je Francozinja moči združila z rojakom Edouardom Roger-Vasselinom ter s 7:5, 6:2 ugnala Klepačevo in Slovaka Filipa Polaška.

Znana že polovica četrtfinalistk

 

Napredovanje v četrtfinale v ženski konkurenci zagotovile Nemki Tatjana Maria (103. na lestvici WTA) in Jule Niemeier (97.) ter Čehinja Marie Bouzkova (66.). Štiriintridesetletna Maria je bila z 2:1 v nizih boljša od Latvijke Jelene Ostapenko, 12 let mlajša Neimeierjeva je v dveh nizih premagala domačinko Heather Watson, 23-letna Čehinja pa je bila boljša od Francozinje Caroline Garcia.

Za polfinalno vstopnico se bosta udarili obe Nemki, Bouzkova pa se bo pomerila s tretjo nosilko iz Tunizije Ons Jabeur. Najvišje postavljena igralka v ženskem žrebu je s 7:6 (9), 6:4 premagala Belgijko Elise Mertens.

Tunizijka Ons Jabeur se je drugič v karieri uvrstila med najboljših osem v Wimbledonu. | Foto: Reuters Tunizijka Ons Jabeur se je drugič v karieri uvrstila med najboljših osem v Wimbledonu. Foto: Reuters

Sedemindvajsetletnica iz Tunizije že nekaj let orje ledino za igralke iz Severne Afrike, po lanskem porazu v četrtfinalu pa bo skušala letos storiti korak naprej. Letos na travi še ni izgubila, potem ko je bila najboljša na pripravljalnem turnirju v Berlinu. "Vedno se posebej zabavam v pripravah na travnati podlagi. Večkrat skušam tudi igrati nogomet. Upam, da nadaljujem v tem ritmu, res obožujem travnato podlago in povezavo med mano in naravo," je dejala druga igralka sveta.

Skupno je bila to zanjo tretja uvrstitev v četrtfinale turnirjev velike četverice, v polfinale doslej še ni napredovala. Z Bouzkovo se doslej še nista pomerili, vloga izrazite favoritinje pa bo na strani Tunizijke, ki je na stavnicah prva kandidatka, da nasledi lansko zmagovalko in zdaj že upokojeno Avstralko Ashleigh Barty.

Prva četrtfinalistka med dekleti je Čehinja Marie Bouzkova, ki se je prvič v karieri na tako velikem turnirju zavihtela med osem najboljših. | Foto: Reuters Prva četrtfinalistka med dekleti je Čehinja Marie Bouzkova, ki se je prvič v karieri na tako velikem turnirju zavihtela med osem najboljših. Foto: Reuters

Nemka Tatjana Maria je v razburljivem srečanju osmine finala izločila Latvijko Jeleno Ostapenko. | Foto: Reuters Nemka Tatjana Maria je v razburljivem srečanju osmine finala izločila Latvijko Jeleno Ostapenko. Foto: Reuters

22-letna Jule Niemeier se je prvič v karieri uvrstila med osem najboljših na grand slam turnirju. | Foto: Reuters 22-letna Jule Niemeier se je prvič v karieri uvrstila med osem najboljših na grand slam turnirju. Foto: Reuters

Artnak in Milićeva preskočila uvodni oviri

Danes sta na sveto travo stopila tudi oba slovenska predstavnika v mladinski konkurenci. Bor Artnak je kot 14. nosilec turnirja mladincev začel z zmago proti Francozu Paulu Inchauspeju, slavil je s 7:6 (4), 6:1.

Na turnirjih velike četverice pa je debitirala tudi Ela Nala Milić, sicer hčerka nekdanjega košarkarskega zvezdnika Marka Milića. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je 16-letnica v prvem krogu mladink slavila proti deveti nosilki iz Argentine Luciani Moyano s 6:1, 3:6, 6:1. V drugem krogu bo igrala proti domačinki Jasmine Conway.

Wimbledon, WTA (osmina finala):

Nedelja, 3. julij:
Ons Jabeur (Tun/3) - Elise Mertens (Bel/24) 7:6 (9), 6:4
Tatjana Maria (Nem) - Jelena Ostapenko (Lat/12) 5:7, 7:5, 7:5
Jule Niemeier (Nem) - Heather Watson (VBr) 6:2, 6:4
Marie Bouzkova (Češ) - Caroline Garcia (Fra) 7:5, 6:2

Ne spreglejte