Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 4. 2021,
19.34

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Blaž Rola Blaž Kavčič Tamara Zidanšek teniški globus

Sobota, 10. 4. 2021, 19.34

3 leta

teniški globus (10. april)

Velik uspeh Zidanškove, na Hrvaškem slovenski finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek se je v Bogoti zavihtela v finale. | Foto Guliverimage

Tamara Zidanšek se je v Bogoti zavihtela v finale.

Foto: Guliverimage

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v finale turnirja serije WTA v kolumbijski Bogoti z nagradnim skladom nekaj manj kot 200.000 evrov. V polfinalu je 23-letna Konjičanka premagala Bolgarko Viktorijo Tomovo s 6:3, 7:5 in bo drugič igrala za lovoriko na najvišji ravni ženskega tenisa. Leta 2019 je v nemškem Nürnbergu v prvem finalu morala priznati premoč Kazahstanki Juliji Putincevi, ki je bila takrat boljša s 4:6, 6:4, 6:2.

Triindvajsetletna Konjičanka se bo v nedeljo v finalu pomerila z domačinko Mario Camilo Osorio Serrano, ki je v drugem polfinalu ugnala Francozinjo Harmony Tan s 6:1, 6:2.

V dvoboju s Tomovo, sicer 146. igralko lestvice WTA, je Zidanškova v prvem nizu takoj zaostala za "break", potem pa je tudi sama dosegla dva zaporedna odvzema servisa. Obe tekmici nista bili najbolj prepričljivi na svoj začetni udarec, je pa Zidanškova vendarle prikazala več in uvodni niz dobila s 6:3.

V drugem je Tomova takoj povedla s 3:0 in nato še s 4:1, a za razliko od petkovega obračuna ni mogla obrniti poteka dvoboja. Konjičanka je bila enostavno premočna, nadoknadila zaostanek in po novem "breaku" servirala za zmago pri 5:4. Prvič ji ni uspelo, zato pa je bila uspešnejša v 12. igri, ko je po uri in 29 minutah zanesljivo zaključila dvoboj.

Z zmago je Zidanškova na virutalni lestvici skočila na 80. mesto, ob morebitni nedeljski zmagi pa bi na ponedeljkovi posodobljeni lestvici prehitela tudi Polono Hercog in postala trenutno najbolje uvrščena slovenska teniška igralka.

Za lovoriko v Cagliariju Sonego in Đere

V finalu teniškega turnirja serije ATP 250 v italijanskem Cagliariju na Sardiniji se bosta pomerila domačin Lorenzo Sonego in branilec naslova Srb Laslo Đere. Italijan je v prvem polfinalu ugnal drugega nosilca, Američana Taylorja Fritza, s 6:4, 5:7, 6:1, Srb pa je bil s 6:2, 6:0 boljši od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Lorenzo Sonego | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sonego, sicer tretji nosilec, je doslej dvakrat igral v finalu. Lani na Dunaju je izgubil proti Rusu Andreju Rubljovu, leta 2019 pa je slavil na travnatem turnirju v turški Antalyi, ko je na zadnji stopnički ugnal Srba Miomirja Kecmanovića.

Tudi tokrat ga v finalu čaka srbski tenisač. Nepostavljeni Đere je v karieri osvojil dve lovoriki, v finalih pa je še neporažen. Najboljši je bil v Riu de Janeiru leta 2019 in lani prav na Sardiniji.

Med seboj sta doslej igrala dvakrat in si razdelila po eno zmago. Na pesku v Marakešu je pred dvema letoma slavil Sonego, na trdi podlagi v Dohi pa lani Đere.

Rola in Kavčič v finalu splitskega challengerja

Slovenska tenisača Blaž Rola in Blaž Kavčič se bosta v nedeljo pomerila v finalu turnirja serije ATP challenger v hrvaškem Splitu. Na turnirju z nagradnim skladom 44.820 evrov bo Rola lovil peto, Kavčič pa 18. zmago v drugem kakovostnem rangu tenisa.

Blaž Rola | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Kavčič je v polfinalu ugnal Poljaka Kacperja Žuka z 2:6, 6:3, 6:2, medtem ko je bil Rola boljši od Argentinca Andree Collarinija s 7:6 (3), 6:7 (3), 6:4.

Doslej sta se na turnirjih ITF futures in ATP challenger pomerila trikrat, vselej pa je slavil štiri leta starejši Kavčič. V nedeljo bo 34-letnik igral že v 31. finalu turnirjev serije challenger, medtem ko bo to za Ptujčana Rolo 13. finale.

Rusko-črnogorski finale v Charlestonu

Charleston, 10. aprila - Rusinja Veronika Kudermetova in Črnogorka Danka Kovinić sta finalistki teniškega turnirja WTA v Charlestonu z nagradnim skladom 479.965 evrov. Kudermetova, 15. nosilka, je v polfinalu izločila Španko Paulo Badosa, Kovinićeva pa je bila s 6:3 in 6:2 boljša od 12. nosilke, Tunizijke Ons Jabeur.

Cagliari, ATP (408.800 evrov):

- polfinale:
Lorenzo Sonego (Ita/3) - Taylor Fritz (ZDA/2) 6:4, 5:7, 6:1 ;
Laslo Đere (Srb) - Nikoloz Basilašvili (Gru/4) 6:2, 6:0.

Marbella, ATP (408.800 evrov):

- polfinale:
Pablo Carreno-Busta (Špa/1) - Albert Ramos (Špa/4) 6:1, 3:6, 7:6 (5);
Jaume Munar (Špa) - Carlos Alcaraz (Špa) 7:6 (4), 6:4.

Charleston, WTA (479.965 evrov):

- polfinale:
Veronika Kudermetova (Rus/15) - Paula Badosa (Špa) 6:3, 6:3;
Danka Kovinić (ČG) - Ons Jabeur (Tun/12) 6:3, 6:2.

 Preberite še:

Tamara Zidanšek
Sportal Bravo: Tamara Zidanšek v polfinalu Bogote
Ne spreglejte