Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
12.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 12.19

8 let

Björndalnu zmaga, Bauer do točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Norvežan Ole Einar Björndalen je zmagovalec 10-kilometrske biatlonske tekme za svetovni pokal v Kontolahtiju na Finskem.

Prvih točk se veselijo tudi v slovenskem taboru, saj je Klemen Bauer je osvojil 26. mesto. Ob Bauerju je Gregor Brvar tekmo končal kot 36., Peter Dokl 61. in Vasja Rupnik 99.

Slovenskemu taboru je sprva kazalo še boljše, saj je Klemen Bauer po prvem streljanju s petimi podrtimi tarčami presenetljivo prevzel vodstvo ter vodil tudi na vmesnem času v drugem krogu. Vse tarče je zadel tudi Brvar in bil po prvem streljanju 16.

Bauer: Treba popraviti v glavi

Nadaljevanje je bilo slabše. Brvar v teku ni zdržal tempa tekmecev in začel zaostajati, ko pa je zgrešil še na strelišču, je zapravil tudi prve točke. Bauer za njim stoje ni uspel zbrati koncentracije s prvega streljanja. Črne so ostale kar tri tarče in s tremi kazenskimi krogi so zbledeli upi po res visoki uvrstitvi. V teku je Bauer del zamujenega nadoknadil in še osvojil pet točk, k temu pa gre pripisati, da je bil najvišje uvrščeni tekmovalec s tremi dodatnimi krogi. Klemen Bauer je v cilju potarnal nad svojim strelskim dosežkom: "Pa tako hitre smuči sem imel danes, z lahkoto sem premagoval progo. Po prvem streljanju in podatkih, ki sem jih dobil s proge, sem vedel da lahko dosežem dober rezultat. Na progi med smrekami sel bil čisto iz sebe od dobrega občutka. Vse skupaj me je tako presenetilo glede na razplet posamične tekme pred dnevi, da sem preveč razmišljal o tem in misli so se izgubile na strelišču. Popolna nezbranost in napetost sta botrovali trem zgrešenim strelom in to bo potrebno še popraviti v glavi."

Razočarala sta Peter Dokl in Vasja Rupnik. Dokl je enostavno prepočasen v smučini in kljub le enemu zgrešenemu strelu je z 61. mestom zapravil celo možnost za nedeljski zasledovalni nastop. Vasja Rupnik pa nikakor ne uspe zadeti tarč. Tokrat jih je zgrešil polovico in s petimi kazenskimi krogi seveda ni imel možnosti, da bi se uvrstil na nedeljsko preizkušnjo. "Bauerja je gnala prevelika želja. Ve, da lahko dosega dobre rezultate in na vsaki tekmi poskuša dati vse od sebe. Tokrat njegova glava in roka s katero strelja nista prenesli te velike obremenitve," je o svojem varovancu povedal trener Uroš Velepec. "Sicer sem zadovoljen z nastopom Brvarja, ki je tekmoval suvereno. Njegov tekaški talent je viden in iz leta v leto zmanjšuje zaostanke za najboljšimi na tekmah. Tudi danes je brezkompromisno napadal in dokazal, da zna ustreliti tudi pod pritiskom tekme. Za razliko od njega je Vasja Rupnik danes podlegel tej napetosti. Že na nastrelitvi se je videlo, da ni najbolj zbran. Žal se na zasledovalno tekmo ni uspelo uvrstiti Petru Doklu, ki je prikazal dobro streljanje, vendar je njegov tekaški domet v tem trenutku očitno ravno na pragu teh nastopov."

V boju za zmago je Björndalen pokazal, kako se pravilno razporedijo moči. Po prvem streljanju je denimo za Bauerjem še zaostajal 10 sekund, po drugem streljanju prevzel vodstvo in ga v zadnjem krogu močno povečal. Tudi na račun Nemca Pumpa, ki je dosegel uvrstitev kariere, a tekaško še ni povsem v vrhu. To je izkoristil tudi Rus Jarošenko in ga v zadnjem krogu prehitel.

Svetovni pokal, skupno:

1. Vincent Defrasne (Fra) 70 točk 2. Friedrich Pinter (Avt) 64 3. Ole Einar Björndalen (Nor) 52 4. Ivan Čerezov (Rus) 52 5. Zhang Chengye (Kit) 50 6. Tomasz Sikora (Pol) 50 7. Halvard Hanevold (Nor) 46 8. Dimitrij Jarošenko (Rus) 46 9. Aleksej Čurin (Rus) 45 10. Nicolaj Kruglov (Rus) 45 ..... 40. Klemen Bauer (Slo) 5

Ne spreglejte