Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 3. 2013,
19.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Planica Planica Goran Janus Robert Kranjec Damjan Fras

Četrtek, 21. 3. 2013, 19.37

8 let, 1 mesec

Damjan Fras bo prevzel vlogo Gorana Janusa

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Želja Damjana Frasa za 40. rojstni dan je bila, da bi na tekmi v Planici zamahnil našemu najboljšemu letalcu Robertu Kranjcu za spust po letalnici. Opozarja na mačehovski odnos do nekdanjih skakalcev.

Februarja meseca je Damjan Fras dopolnil 40 let in si zaželel, da bi se znašel v vlogi trenerja pri poletu Roberta Kranjca na letalnici bratov Gorišek. Prvi mož stroke pri skokih Goran Janus je seveda ugodil dobitniku bronastega odličja z olimpijskih iger iz leta 2002, ko se je veselil skupaj ravno s Kranjcem, Primožem Peterko in Petrom Žonto. "Zamahnil mu bom v petek, ko bo zmagal," je optimistično dejal Fras.

Potožil je, da skoke vse bolj pogreša. Vidi se v vlogi trenerja. Pri dvajsetih letih je že opravil prvi trenerski izpit in nekaj časa delal v Dolomitih. A želi si več. "Želja je, da bi bil trener. Mogoče sem preveč pričakoval, da bi SZS naredila kaj v tej smeri, vendar nikdar ne pokličejo nekdanjih skakalcev. Z veseljem bi mahal kot Goran. Spraševal sem tudi, kdaj bodo seminarji, vendar nisem dobil odgovorov. Zaradi zasedenosti pri delu pa tudi nisem aktiven na internetu, da bi brskal vsepovsod. Mislim, da bi lahko fantom veliko pomagal že na kondicijski osnovi (Fras ima v Kranju fitnes, op.p.), vendar morata plus in minus nekako priti skupaj. Mislim, da bi lahko pomagal slovenskim skokom," je o skritih željah spregovoril Fras, ki je imel pred leti idejo, da bi prevzel ženske skoke, vendar je nato dobil priložnost Matjaž Triplat, ki pa se je po letošnji sezoni poslovil s tega položaja.

Fras bo v Planico prišel kot navaden obiskovalec in je moral plačati karto, čeprav je pričakoval več posluha s strani SZS: "Marsikoga, ki se na skoke ne spozna najbolje, vidim, da se sprehaja po skakalnici in ob njej. Jaz ne dobim nobenega povabila. Karto sem moral kupiti. Upam, da me sploh spustijo gor do trenerske tribune, da bom Robertu lahko zamahnil."

Rojstnodnevno željo pa mu bo z največjim veseljem izpolnil naš najboljši letalec, ki ohranja stik z njim kakor tudi nekaterimi nekdanjimi reprezentančnimi kolegi: "Ugodil mu bom. Sam je bil nekdaj odličen skakalec. Skupaj sva prišla do olimpijske medalje. Če je njemu super, je tudi meni. Enkrat na mesec grem z njim na kavo. Tudi z Rokom Benkovičem se slišim in prav tako s Petrom Žonto," je o vlogi, ki jo bo imel Fras na petkovi tekmi, povedal Kranjec, Janus pa dodal: "Z veseljem mu odstopim palico, ampak samo za en skok (smeh, op.p.)."

Ne spreglejte