Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
27. 8. 2011,
22.16

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jernej Damjan Planica Planica

Sobota, 27. 8. 2011, 22.16

8 let, 1 mesec

Damjan trenira z novo opremo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Od slovenskih skakalcev, ki imajo status A reprezentanta, tekmovalno ni aktiven le Jernej Damjan. Je pa zato zelo zagnan na treningih, saj ne želi prepustiti ničesar naključju.

Za Jerneja Damjana smo že pisali, da se je skupaj s trenerjem Goranom Janusom odločil, da bo priprave za novo sezono nekoliko priredil in v večini izpustil poletni grand prix. Zato pa ga lahko v zadnjem obdobju videvajo prebivalci Kranja ter Beljaka, saj skače na skakalnicah v teh dveh mestih. Do konca meseca si želi opraviti sto skokov, trenutno pa se dobro počuti v zraku. "Moram biti kar zadovoljen s skoki. Gre tako, kot si želim. Skoki še niso povsem konstantni, vendar na dobri ravni. Časa imam še dovolj do prve tekme – slab mesec dni," je sprva dejal Jernej.

Član skakalnega kluba Ilirija pa preizkuša tudi določene novosti v povezavi z opremo, saj želi biti konkurenčen v zimskem delu svetovnega pokala, ki se sicer začne šele novembra s tekmo v finskem Kuopiu. "Testiral sem novo okovje, s katerim sem zelo zadovoljen. Še nekaj malenkosti bo treba popraviti in vse bo v najlepšem redu. Z gospodom Slatnarjem sva šla v podrobnosti in naredil ga bo tako, kot meni najbolj odgovarja," pravi "Jajc", ki bo najverjetneje prvič preizkusil pripravljenost na zadnji tekmi poletnega grand prixa v Klingenthalu, ni pa izključeno, da se bo strokovno vodstvo odločilo za njegov nastop tudi v Hinzenbachu.

Damjan pa je zelo vesel dejstva, da bodo lahko slovenski skakalci končno le trenirali v Planici. Obiskal je namreč dolino pod Poncami, kjer so delovni stroji že zahrumeli. Bloudkova velikanka velikosti 135 metrov naj bi bila narejena konec leta, uporabna pa v začetku naslednjega. "Prav pogledati sem šel, kaj se dogaja. Zelo vesel, da se premika naprej. Končno, bi lahko rekel. Po vseh teh obljubah se je le začelo graditi," je še dejal Damjan, ki pa letos poletni ni skakal le na smučeh, temveč se je vnovič preizkusil v padalstvu - trenutno ima za seboj sedemnajst skokov.

Ne spreglejte