Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2022,
20.21

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

6

Natisni članek

Urša Bogataj Urša Bogataj Marita Kramer Nika Križnar Nika Križnar Planica Planica smučarski skoki Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Rjoju Kobajaši

Ponedeljek, 28. 3. 2022, 20.21

2 leti, 1 mesec

denarne nagrade za sezono smučarskih skokov 2021/22

Manj zmag in točk, a več denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

6

Rjoju Kobajaši | Rjojuju Kobajašiju je na tekmovanjih svetovnega pokala v tej sezoni pripadlo dobrih 300 tisoč evrov (neobdavčen znesek). | Foto Grega Valančič/Sportida

Rjojuju Kobajašiju je na tekmovanjih svetovnega pokala v tej sezoni pripadlo dobrih 300 tisoč evrov (neobdavčen znesek).

Foto: Grega Valančič/Sportida

Japoncu Rjoju Kobajašiju je za dosežke v svetovnem pokalu (brez sponzorskih pogodb) pripadlo dobrih 300 tisoč evrov, znesek še ni obdavčen, tako da bo na koncu prejel manj, a še vedno daleč največ med vsemi v zadnjem desetletju moških smučarskih skokov. Pri dekletih je najvišji znesek (neobdavčen), 105 tisoč evrov, zaslužila Nika Križnar, ki je svetovni pokal končala kot druga, kar je tretji najvišji zaslužek med vsemi slovenskimi skakalci in skakalkami.

 

Gorazd Pogorelčnik
Sportal "Težko napolnimo denarnice posameznikov"

Japonski skakalni as Rjoju Kobajaši je še drugič v karieri osvojil veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu, a tokrat bo na račun prejel več denarja, kot ga je v izjemni sezoni 2018/19, ko je zbral kar 13 zmag (pet več kot letos) in presegel mejo dva tisoč točk.

Takrat je bil znesek zgolj iz naslova rezultatov v svetovnem pokalu pred obdavčitvijo okoli 250 tisoč evrov, v pravkar končani olimpijski sezoni pa je zaslužil 300 tisoč evrov (neobdavčeno). Številka je narasla predvsem zaradi novosti na novoletni turneji – zmagovalec tradicionalne prestižne turneje je namreč ob rednih denarnih nagradah na teh štirih tekmah dobil še 100 tisoč evrov. V končne številke niso vštete nagrade z olimpijskih iger in svetovnega prvenstva v poletih.

To še zdaleč ne bo najvišji znesek, Gregor Schlierenzauer je v sezoni 2008/09 z rezultati zaslužil okoli 520 tisoč "neobdavčenih" evrov.

Robert Hrgota Planica 2022
Sportal Kaj takega se v slovenski skakalni reprezentanci še ni zgodilo

Na drugem mestu po zaslužku je drugi skakalec zime Nemec Karl Geiger (slabih 190 tisoč evrov pred obdavčitvijo), tretji pa je Stefan Kraft (173 tisoč evrov), ki je končal "šele" na petem mestu svetovnega pokala, a pobral glavno nagrado za zmagovalca norveške turneje Raw-Air (dobrih 34 tisoč evrov). Med Slovenci si je največjo denarno nagrado z rezultati priskakal Anže Lanišek, tik za njim na sedmem mestu je Timi Zajc (oba okoli 120 tisoč evrov).

Robert Meglič
Sportal "Planica je skakalna pravljica, igračka in balzam" #video

Nika Križnar si je glavnino denarne nagrade priborila s skupno zmago na norveški turneji – na tej je zmagovalki pripadlo 45 tisoč švicarskih frankov, zmagovalcu pa 35 tisoč. | Foto: Sportida Nika Križnar si je glavnino denarne nagrade priborila s skupno zmago na norveški turneji – na tej je zmagovalki pripadlo 45 tisoč švicarskih frankov, zmagovalcu pa 35 tisoč. Foto: Sportida

V ženski konkurenci, ki je sezono končala predčasno, saj so skakalke ostale brez turneje Blue Bird v Rusiji, je največji del finančne pogače pripadel Niki Križnar. Gorenjka je tekmovalno odboje končala na drugem mestu, za Marito Kramer, a je bila na denarno "najbogatejšem" delu sezone najboljša. Veselila se je skupne zmage na norveški turneji, za katero so skakalke letos prvič prejele višjo denarno nagrado kot skakalci, in sicer 45 tisoč evrov.

Križnarjeva je na koncu sezone z rezultati prišla do "neobdavčenih" 105 tisoč evrov. Zmagovalka sezone Kramerjeva je zaslužila 70 tisoč evrov, na tretjem mestu je Urša Bogataj z dobrimi 67 tisoč evri (neobdavčenimi).

Žiga Jelar
Sportal Obeta se velik zaslužek, v Planici si manejo roke

Aljoša Dolhar
Sportal ''Bili smo blizu katastrofi, na koncu pa čista evforija''
Planica Sobota
Sportal Daleč od neslavnega rekorda Planice, zdravniki presrečni
Planica nedelja
Sportal Junak Žiga izmučen, Timi gre na pivo, Cene slišal dobro jutro ...
Rjoju Kobajaši
Sportal Junak se ima za sodobnega Japonca: Sem nor Japonec
Planica nedelja
Sportal Jelar z globusom, P. Prevc na stopničkah, C. Prevc z najdaljšim poletom!
Ivan Zupanc Prodaja
Sportal V Planici več kulturnih in manj vinjenih gostov
Planica 2022 navijači
Sportal Netipičen Hrvat, ki se z veseljem vrača v Planico

 

Ne spreglejte